Akhisarpress.com - Akhisar Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Mısır’da yaşanan olayları kınadı. Başkan Fikret Aysu ve yönetim Kurulu üyeleri Mısır’da gerçekleşen darbe sonrasında çatışmalarda yaşanan ölümleri protesto etti.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı protesto gurubu ile Akhisar Yeni Camii önünde Gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Akhisar Saadet Partisi İlçe Başkanı Fikret Aysu konu ile ilgili basın açıklaması okudu.

Konuşmasında İslam Birliğine vurgu yapan Aysu, “Irkçı emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak, Mısır’da halk iradesine karşı darbe yapan sözde Mısır Ordusu Mısır halkına karşı çok daha şiddetli saldırılara başlamıştır. Başta Adeviye Meydanı olmak üzere, ülke genelinde askeri darbeye karşı, barışçıl bir şekilde direnerek tepki gösteren Mısır halkına, polis ve asker tarafından gerçek mermilerle saldırılmaktadır.Dünyanın her tarafında Müslüman kanı akıtılıyor. Bu katliamların bir kısmını, doğrudan doğruya emperyalistler, bir kısmını da maliyeti daha ucuz olduğu için, içimizdeki işbirlikçiler sayesinde gerçekleştiriyorlar. Maalesef biz bu işbirlikçi zihniyetleri, bütün İslam topraklarında görüyoruz. Mısır’da gördük. 28 Şubat’ta gördük. Halkın ve adaletin yanında olanların moralini bozmak için Amerika’dan, İsrail’den, İngiltere’den yönlendirilen Siyonist kırıntılar bunlar. Mısırda insanlar evlatlarını peygamber ocağı olarak bildikleri orduya neden gönderiyor? Kendi toprklarını, mallarını, namuslarını, dışarıdan gelecek tehlikeye karşı savunmak için… Ama bunlar camilerde ibadet eden kadın ve çocukların üzerine ABD ve İsrail’in ateş yağdırmak için kurduğu ocakları gibi çalışıyor.ABD’ye, İsrail’e , Avrupa’ya kızarız ama bir yere kızmadan köleliğe devam ederiz. Burası neresidir biliyormusunuz? Sömürgecilere hizmet eden içimizdeki zihniyetlere kızmadığımız müddetçe özgürlüğün tadına varamayız.

Değerli Basın Mensupları,

Mısır seçimini İhvan-ı Müslimlin kazanmıştır. Batılılar derler ki; “Demokrasi putunu biz yaparız. Gerektiğinde yemekten çekinmeyiz. Demokrasi putu, ancak bizim anlayışımıza hizmet ettiği müddetçe geçerlidir. Bu bölgelerde Mısır’da, Suriyede Türkiye’de seçimle gelen yönetimler sizin düşüncenize hizmet etmediklerinde, Türkiye’de 28 Şubatı gerçekleştirdiğimiz gibi, Suriye’de Filistin’de ve Mısır’da da aynı işlemi yaparız.”

İşbirlikçiler Mısır’da zalimlerin yanında mücadele ederken, Cennete talip olanların, mazlumların yanında bulunması gerekir.Mısır’da kadınların kafasına keskin nişancılar ateş ettiğinde, baltacılar kadınları doğradığında neden sessiz kalıyorsunuz?Yoksa bunun nedeni, sadece hacca ve umreye gitme hakkı elinizden alınmasın diye mi? Suudi Arabistan’ın Sisi’ye gönderdiği paralara niçin karşı çıkmıyorsunuz? Cennete, haksızlığa karşı söz söyleyenler talip olacaktır.

Burudan şunu haykırıyoruz.

Amerika senden korkmuyoruz. İsrail senden korkmuyoruz. Avrupa senden korkmuyoruz. Biz Allah’tn korkuyoruz. Biz kurşun yedikten sonra yere düşen ve gözüne yaş düşen mazlum çocukların bedduasından korkuyoruz. Paramparça olmuş evladını kucağına alan, hiçbir hastaneye götürecek durumu olmayan, hiçbir ilaca ulaşamayan, annenin feryadından korkuyoruz. Bize yardım edecek hiç kimse yok mu diye haykıran, gözyaşı döken babaların feryatlarından korkuyoruz. Biz de korkuyoruz ama bu korkumuz, Allah içindir.Mısır’da başta Adeviyye Meydanı’nda olmak üzere mücahede eden tüm kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Pakistan’da, Bangladeş’te, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Sudan’da, Somali’de, Libya’da, Tunus’ta ve Mısır’da yaşanan sıkıntılar bir kez daha göstermiştir ki Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa erebilirler. Biz Anadolu Gençlik Derneği Mensupları olarak zulmün her türlüsüne karşı mücahede etmeye ve İslam Birliği idealimiz için koşturmaya devam edeceğiz. Allah’ın selamı haksızlıklara karşı direnen tüm kardeşlerimizin üzerine olsun.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı. Gurup protestolar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.