Akhisarpress.com - Akhisar MHP İlçe Teşkilatı Milliyetçi Hareket Partisinin 44. Kuruluş Yıl Dönümü nedeni ile basın açıklaması düzenledi.

Basın Açıklamasını İlçe Başkanı Ali Çavdar Okudu. Çavdar basın açıklamasına geçmeden önce bugün İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında önemli bir galibiyet alan Egen’nin tek süper Lig temsilcisi Akhisar Belediyespor’un galibiyetini kutlayarak, başarılar diledi.

Çavdar konuşmasında, “Bugün partimizin kuruluşunun 44. Yılında bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunarım.Bugün MHP'nin 44. Yılını kutlamaktayız, büyük bir kıvançla. Milli şefin tek parti döneminde ki despotça baskılara dayanamayan Türkiye'nin aydınları zaman içerisinde aralıklarla milli, milliyetçi birçok parti kurdular. Bunlardan biri de 1957 yılında kurulan Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi olmuştur. Türk milliyetçileri bu partide toplanmaya başlamışlar. Rahmetli liderim Başbuğ Alparsan Türkeş olmuştur. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisin' de siyasete başlamış ve nihayet olağanüstü büyük kurultay Adana'da 9 Şubat 1969 yılında toplanarak Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi adı Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirilmiş ve genelbaşkanlığa Alparslan Türkeş seçilmiştir.

Bu ismin kabulünden sonra Cumhuriyeçi Köylü Millet Partisi'nin terazi olan amblemi de değiştirilerek, 3 hilal sembolü benimsenmiştir. Gençlik kolları amblemi de islamiyeti ve Türklüğü simgeleyen hilal içinde bozkurt oldu ve böylelikle 9 Şubat 1969 yılında Türk siyasi hayatında yerini almış oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi başbuğun çizdiği yolda hiç taviz vermeden, gençlik kolları da Türk İslam Ülküsü'nü benimseyerek 44 yılını ülkesi ve milletine hizmet ederek geçirmiş olup, bu süreçte emparyalizme, kominizme, faşizme ve her türlü izimlere karşı dik durmasını bilmiş, ülkenin birliği, bütünlüğü için, şanlı bir mücadele vermiş ve vermeye devam etmekte kararlıdır. Bu yolda binlerce şehit, bir o kadar da gazisi ve yusuf yelisi olan başka bir siyasi parti yoktur.Bugün üniter yapımızı bozmak isteyen, içeride ve dışarıdaki şer odakları Milliyetçi Hareket Partisi 'nin dik duruşu sayesinde hain emellerine ulaşamamış olup, varolduğu müddetçe de ulaşamayacaklarının da bir teminatıdır. Anayasadan Türk ismini kaldırmak isteyenlere, 44 yıl boyunca olduğu gibi gerekli cevabı yine verecektir. Birlik ve beraberlik içinde daha nice 44 yıllara. Ne mutlu Türk'üm diyene!” diyerek sözünü bitirdi. Basın açıklamasına ilçe yönetimi ve kadın kolları katıldı.