Akhisarpress.com - Akhisar AK Parti İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen Büyükşehir tanıtımı konulu seminerde, AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş Akhisar’da katıldığı seminerde sunum yaparak Büyükşehir Yasası’nı detaylarını anlattı.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapılan seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit'in açılış konuşması ile başladı.

Manisa’nın Türkiye’nin önemli illeri arasında olduğunu ifade eden Yurttaş; “Mesir Unesco Kültür Mirası, ihracatta 7. Sırada yer aldı, Akhisar Belediyespor Süper Lig’de Manisa Büyükşehir oldu. AK Parti Yerel Yönetimler konusunda sadece ulusal değil küresel bir birikim ve başarıya sahiptir. Muhalefetin bu alanda ne bir projesi, ne de bir başarı örneği vardır. Muhalefetin bu konudaki şaibesi herkes tarafından bilinmektir.

Yasanın amacı hizmet siyasetinin çağdaş belediyecilik anlayışının sağlanmasıdır. Yasa israfa son veren bir anlayışla hazırlanmıştır. 1.340.074 nüfusu, il yüzölçümü ve ekonomisi ile Manisa çoktan büyükşehir olmayı hak etmiş bir ilimizdir.

İle olan ulaşım hizmetleri, altyapı, yol, su ve kanalizasyon hizmetleri, mezarlık, itfaiye, ana yol ve caddeler, ilçeler arasındaki koordinasyon Büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olacak. Katı ve sıvı atık tesislerinin kurulması ve işletilmesi de büyükşehir belediyesinin yetki ve sorumluluğunda olacak. Manisa merkezde 2 yeni ilçe oluşturuluyor. Manisa’nın 15 artı 2, toplam 17 ilçesi olacak. Yerel seçimlerde 17 ilçe ve 1 Büyükşehir Belediye Başkanını seçeceğiz.” Diye ifade etti.

Diğer yandan Yurttaş, yeni ilçe ve mahalle oluşumu ile ilgili de mevcut ilçenin nüfusunun 100 binden aşağı düşmemesi ve yeni kurulacak ilçe belediyesinin nüfusunun 20 bin olması gerektiğini ifade ederek, mevcut mahalleler haricinde yeni mahalle kurulmasında nüfusunun 500’ü geçmeden mahalle kurulamayacağını belirtti.

Toplantıya Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye başkan yardımcısı Latif Çakmak, Akhisar AK Parti İlçe Başkanı İ.Hakkı Şenyiğit, Süleymanlı Belediye Başkanı Ali Velestin, Ballıca Belediye Başkanı Bayram Ali Kalayı, İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve birçok vatandaş katıldı.