Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Engelliler haftası nedeniyle Manisa Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Özgür Özel ve CHP Akhisar İlçe Teşkilatı Özel Aksek Sevgi Çocukları Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Halil Hatip; "öncelikle bu anlamlı günde bizleri unutmayıp ziyaretimize geldiğiniz için gönülden teşekkür ederim. Devletin engelli bireylere tutumundan söz etmek istiyorum. Maalesef ki yeterli önemi vermiyorlar. Engelli bireylerin eğitimi için yerler kısıtlı. Engelli çocuklarımız eğitim alamıyor bu yüzden. Devletten istediğimiz sağlam çocukların eğitimleri için verilen özeni engelli çocuklarımız için de istiyoruz." Dedi.

Başkan Hatip’in ardından CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuştu. Özel, konuşmasında "4 Temmuz günü Meclis Genel Kurulunda şehit ve gazi aileleri ile ve engellilerle ilgili bir çalışma içindeydik ve bütün partiler bu konuya karşı çok ilgili ve hassas. Bu çalışmada benim şahsen verdiğim bir önergeyle mevzuattaki bütün sakat ve özürlü ifadelerin engelli olarak değiştirilmesini önerdik. Tek istinası dernekler isim olarak aldıysa onların tercihi olarak kalır. Bunun dışında devletin dili olarak kullanılacak yerlerde özürlü kelimesinin kalmaması gerekiyor.

Özür kişinin kendisinde değildir. Esas sorun çevreyi onlara hazır hale getirmediğinizde birer engelle karşılaşmış oluyorlar. Bu yüzden çevrenin ve toplumun onların önüne koydukları engellerden dolayı biz onlara engelli demeyi doğru buluyoruz.

Engelli bireylerimizin karşılaştığı bu engelleri var gücümüzle kaldırmayı hedefliyoruz. Bu anlamlı günde bütün engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum.” Dedi.

Özgür Özel ve CHP Teşkilatı konuşmaların ardından rehabilitasyon merkezindeki öğrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Öğrenciler tarafından çok sıcak karşılanan misafirler şarkılar eşliğinde ağırlandı.