MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM’nin tatile girmesi ile ilçe teşkilatlarını ziyarete başladı. Teşkilat ziyaretleri kapsamında Akhisar ilçe teşkilatını da ziyaret eden Milletvekili Akçay, İlçe Başkanı Ali Çavdar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

 

 

Akçay Akhisar ilçe teşkilatını  ziyaretinde çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçay, “4 Temmuz 2012 de TBMM Tatile girdi.1 Ekim e dek Manisa il ve ilçelerinde ziyaret ve çalışmalarımız olacak 9 aylık bu dönemi dolu dolu çalışarak geçirdik.


 

 TBMM Faaliyetleri genel kurul, Kanun Teklifleri, Plan bütçe komisyonunda, çok sayıda konuşmalar yaptık Soru önergeleri verdik, hem Manisa’nın hem de ülkemizin sorunlarına yeterince eğildik. Yeterince mesai yaptık, yan gelip yatmadık.

 


Ben Ankara’dan Manisa’ya gelen Milletvekili olmaktan ziyade, Manisa’dan Ankara’ya çalışmaya giden bir milletvekili olmayı gayret gösterdim. Bu konudaki gayretin birinci pay sahibi MHP İlçe Başkanımız Ali Çavdar’dır. Tatilde Seçmenimizle beraber paylaşacağız çok konu ve yasama yılına hazırlıklar var.


Bu günde Akhisar’ı ziyaret etmek istedik. Yönetimimizle  Akhisar da hep birlik beraberlik içinde olduk kopmadık. Ülkemizde  çözüm bekleyen bir dizi sorunlar var. Önümüzdeki çalışma dönemimizde Anayasa yazım süreci içersin de olacak.

 


Biz bu konudaki ilkelerimizi, prensiplerimizi ortaya koyduk. Bu ilke ve prensipler doğrultusunda iyi ve güzel bir Anayasa çıkması için son derece yapıcı bir şekilde çalıştık. MHP’nin bulunduğu hiçbir ortamda bölücüler emellerine nail olamaz. Bölücülük çok kötü bir şekilde şımartıldı, küstahlaştırıldı. Artık Kürt sorunundan Kürdistan sorununu demeye başlandı. TBMM de Ayrıca Torba kanunu tasarısında Şehit ve Gazi aileleri için düzenlemeler oldu Bu çalışmada MHP’nin payı büyük oldu. Mutlaka Gazi ve şehit ailelerine sahip çıkılması gerekiyor.


 

Bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler var. Türk milletinin varlığı, birliği, bütünlüğü konusunda mevcut AK Parti hükümetini son derece zayıf ve endişe verici buluyorum. Bu konuda gereken hassasiyeti göstermiyor. Başbakan hala insanlarımızı biz 36 etnik guruptan oluşuyoruz diyerek bölüp parçalamanın peşinde” Diyerek sözlerine son verdi.