Kongre saygı duruşu ve istiklal marşı, şiir ve Abdülaziz Işık’ın kuran tilaveti ile başladı.Divan kurulunun seçilmesi ve onaylanmasının ardından başkanlığını üstlnen Mustafa Enöz ve divan üyeleri Vedat Erdem,Mustafa Güvenç Cemal Kutlar Kongreyi açtı.Açılış konuşmasını yapan Recai Bakek Milliyetçi Hareket Partisinin 9. Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını diledi.

MHP Genel Başkanının programı nedeniyle Kongreye katılamadığını ve bir konuşma metni göndererek Delege ve partililere seslendi.

Kongreye MHP Manisa İl başkanı  Tanju Bolatlı Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu Eski Milletvekili Ahmet Orhan Manisa Büyükşehir Akhisar koordinatörü Doğan Ensivri,Soma Koordinatörü Salih Oğuz Bengül,Siyasi parti İlçe başkanları,sivil toplum örgütleri,Ziraat Odası ve Meslek Odaları başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Faaliyet raporunun okunması ile birlikte Seçim sürecine geçilerek adaylar tanıtıldı.

Mevcut MHP Akhisar İlçe başkanı İbrahim Uğurlu,Gürcan Yiğiter,Türkay Girgin ve Zafer Darınç yönetim kurullarını Divana sunarak konuşmalarını gerçekleştirdiler.

MHP 9. Olağan Konresinde son anda aday olan Zafer Darınç yaptığı konuşmasında adaylıktan Gürcan Yiğiter adına adaylıktan çekildiğini belirtti.

Gürcan Yiğiter konuşmasında;Milliyetçi Hareket Partisini yükseltme idealinden asla taviz vermeyen fedakar dava arkadaşlarım diyerek sözlerine başladı.

Yiğiter;2009 ve 2014 yerel seçimlerindeki oy miktarları üzerinden başarının kazanmak sayesinde gelebileceğini ve Milliyetçi Hareket Partisinin bu konuda başarısız olduğunu belirtti.Olağan Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Yiğiter kim kazanırsa kazansın MHP kazanacak diyerek sözlerini tamamladı.

Türkay Girgin Konuşmasında; Türk milliyetçiliğinin öneminden söz ederek 9. Olağan Kongrenin Akhisar’a hayırlı olmasını diledi.

Mevcut İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu Konuşmasında ;Milliyetçi Hareket Partisine Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından uygun görüldüğünü çalışmalarının devam ettiğini aynı zamanda da İlçe başkanı olacak adayımız ile birlikte Milletçi Hareket Partisi İçin mücadele vermeye devam edeceğini belirtti.

Adayların konuşmalarının ardından Akhisar İlçe Seçim Kurulunun görevi devralması ile seçim süreci başlatılmış oldu.İlk olarak adayların oy kullanması ile başlayan Seçimde 383 delege oy kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Akhisar İlçe Başkanlığı Seçiminde 400 Parti delegesinden 383 kişinin oy kullandığı kongreden galip çıkan isim 208 oy ile İbrahim Uğurlu oldu.

Toplam Delege : 400

Toplam Kullanılan Oy : 383

Geçersiz Oy Sayısı : 5

İbrahim Uğurlu : 208

Gürcan Yiğiter : 117

Türkay Girgin : 53