Akhisarpress.com

 

AKP Hükümetinin Milli bayramların içini boşalttığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “ AKP Hükümeti Milli bayramlara halkın katılımı az, katılımı artıracağız diyerek Resmi Bayram ve kutlamalarla ilgili yönetmelikte değişiklik yapmıştır. Ancak yapılan değişikliklerle Milli bayramların içi boşaltıldığı ve toplu kutlanması engellendiği için halkın Milli bayramlara katılımı azalmıştır. Bunun neticesinde de Milli Bayramlar sönük geçmeye başlamıştır. Takip ettiğimiz kadarı ile  AKP Milletvekilleri  kurtuluş günü kutlamalarına bile katılmıyorlar.” dedi. 


26 Mayıs’ 1919 da Yunanlılar tarafından işgal edilen Manisa’nın 8 Eylül 1922 tarihinde Yunan zulmünden kurtarıldığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY “ Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasıyla Yunanlılar 26 Mayıs 1919 tarihinde Şehzadeler şehri Manisa’yı işgal etmiştir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında kazanılan  ve Kurtuluş Savaşımızın en önemli halkası olan Büyük Zafer 26 Ağustos 1922 sabahı taarruzla başlamış, 30 Ağustos’ta cephedeki büyük savaş kazanılmıştır. Büyük Taarruz Zaferiyle düşmanın peşine düşen Türk Ordusu 8 Eylül’de Manisa’ya girmiştir. Türk Ordusunun Manisa’ya giriş günü olan 8 Eylül Manisa’nın Kurtuluş Günü olarak 89 yıldır büyük bir coşku ile kutlanmaktaydı.” Manisa'nın ve Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıl dönümü kutlamalarının sönük geçtiğini söyleyen MHP’Lİ AKÇAY, “   AKP Hükümeti “ halkın katılımı az, katılım artıracağız ” diyerek Resmi Bayramların kutlanış şekli ile ilgili yönetmelikte değişiklik yapmıştır. Ancak yapılan değişikliklerle Milli bayramların içi boşaltıldığı ve toplu kutlanması engellendiği için halkın Milli bayramlara katılımı azalmıştır. Bunun neticesinde de Milli Bayramlar sönük geçmeye başlamıştır.  Nitekim, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü 89 yıldır büyük bir coşku ile kutlanırken bu yılki kutlamalar son derece sönük geçmiş, sadece Atatürk Anıtına çelenk konulmuş, saygı duruşunda bulunulmuş ve İstiklal Marşı okunmuştur. 89 yıldır günün önem ve anlamı ile ilgili konuşmaları Manisa belediye başkanları yaparken konuşma bu yıl resmi bir görevliye yaptırılmıştır. Manisalıların oylarıyla seçilmiş belediye başkanı yerine Manisa’nın kurtuluş gününün anlam ve önemiyle ilgili konuşmanın bir görevliye yaptırılması son derece manidardır. Akhisar’daki törenlerde  Atatürk anıtına çelenk konduktan sonra, Belediye meclis salonunda günün anlamına dair bir  panel düzenlendi. Buradaki törene  Akhisarlı olan AKP Milletvekili Uğur Aydemir katılmamış, 8 Eylül günü Akhisar’ın Karşıyaka ile yaptığı maçta tribünde yerini almıştır.6 Eylül törenlerinde Kaymakam Kamil Köten ve belediye başkanı Salih Hızlı’da bulunmamıştır” dedi. 


AKP döneminde Resmi Bayramların içinin boşaltılmasıyla ilgili çalışmalara 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarını örnek gösteren MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “ Resmi Bayram ve kutlamalarla ilgili yönetmelikte değişiklik yapan AKP Hükümeti, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında yapılacak törenleri;  Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor olarak üçe bölerek 19 Mayıs’ın ruhu, mesajı ve taşıdığı derin anlamı gerçek zemininden koparmaya çalışmaktadır. Stadyumlarda yapılan 19 Mayıs törenleri iptal edilmiş, törenler salonlarla sınırlandırılarak 19 Mayıs’ın toplu şekilde kutlanması engellenmiştir. 19 Mayıs verdiği en önemli mesajlardan biri de Türk Milletinin birlik ve beraberliğidir. 19 Mayıs’ın birlik, beraberlik içinde toplu olarak kutlanması engellenirken 19 Mayıs’ın ruhuna aykırı olarak bireysel oyunlar ön plana çıkartılmıştır. AKP’nin milli kimliğe, milli gün ya da bayramlara yönelik bu saldırıları Türk milletinin varlığına ve birliğine yapılmış kara bir leke olarak tarihe geçecektir.” dedi. 


Milli Bayramlara yönelik karalama kampanyasının MHP’nin iktidarında son bulacağını söyleyen Akçay, “AKP tarafından Milli Bayramların içi boşaltılmaya çalışılmaktadır. Milli bayramlara yönelik yapılan bu karalama kampanyaları MHP’nin iktidarında son bulacak, verilen tahribatların hepsi neye mal olursa olsun düzeltilecektir” dedi.