Akhisarpress.com - Akhisar MHP İlçe Teşkilatı Milliyetçi Hareket Partisinin kurucu lideri olan Alpaslan Türkeş'in ölümünün 16. yıldönümünde parti binası önünde gün boyu lokma döktürdü.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Ali Erdayıoğlu, MHP Akhisar İlçe Başkanı Ali Çavdar, Yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nemciye Ulus çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Program Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in ruhuna Kuran-ı Kerim Okunması ile başladı.

Törende kısa bir konuşma ile duygu ve düşüncelerini belirten MHP İlçe Başkanı Ali Çavdar; “ Bildiğiniz üzere bugün 4 Nisan yani Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i kaybettiğimiz günün 16. yıl dönümü. Yapmış olduğumuz nu hayrı ona ve tüm dava şehitlerine adıyoruz, Başbuğumuzu da özlemle anıyoruz.

Vefatından sonra geçen 16. yıla rağmen acısı aynı tazelikle kalbimizde; fikirleri, mücadelesi ve şahsiyeti aynı canlılıkla önümüzdedir. Başbuğumuz; Türk-İslam aleminde milyonlarca yüreğin saygısını ve sevgisini kazanmış, onun fikirlerine ve mücadelesine gösterilen hürmet ve takdir, her geçen gün daha çok artmıştır. Hayatının her kademesinde, ülkesine ve milletine hizmet etmiş, yetiştirdiği yüz binlerce genci, bu kutsal mücadelenin saflarına, aşk ile iştirak ettirmiştir. Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’e, vefatının 16. yılı vesilesiyle bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; Türk-İslam âlemine, Türk milliyetçilerine ve Ülkücü Hareket’e baş sağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.” Dedi.

Gün boyu süren lokma hayrında katılan tüm vatandaşlara lokma ikram edildi.