Divan Başkanı MHP MYK üyesi Necmi Yıldırım, Başkan yardımcılığına MHP Manisa İl Başkan yardımcısı Mustafa Karakaş, Katip üyeliklere Soner Ataibiş, Fikret Türk ve Ali Çavdar seçildi.

Kongrede konuşan ilçe başkanı Ahmet Namal;" Sayın Divan Başkanım MYK üyemiz Nemci Yıldırım, İl Başkan vekilim Mustafa Karakaş, İlçe Başkanlarım, değerli misafirler, gönüldaşlarımız, Asenalar, Bozkurtlar. Bu kutlu davayı bir basamak daha yukarı taşımaya azmetmiş Ülküdaşlarım Hepiniz Hoş geldiniz Şeref verdiniz.

İlçe Başkanlığı görevi genel merkezimizin teveccühleri ile tarafımıza verildiğinde, Milliyetçi Hareket Partisi gibi köklü, ilkeli, dava sadakati her şeyden önce gelen şerefli ve geniş bir ailede yönetici olmanın onurunu yaşarken, attığım her adımda yüklendiğim görevin gereğini yerine getirmekteki mesuliyet, yaşantımın temel ilkesi olmuştur. Milliyetçi Harekat Partisinde 43 yıllık siyasi hayatımda ne çizgimden, ne davamdan nede liderderime sadakatten asla taviz vermedim. Talip olduğumuz bu makam, 5000 Ülküdaşımızın canını vererek bize emanet ettiği kutlu bir makamdır. Biz bu şuur ve bilinçle bu göreve talibiz. Bizim siyasi çizgimiz önce devletimizin, milletimizin ve bayrağımızın bekasıdır. Partimiz ve menfaatleri bu kutsal değerlerimizden sonra gelir. Bu makamlara liyakatsiz, çıkarcı, güçlüye ve dalkavukluk, mazluma zalimlik yapanlar değil, Adaleti, Merhameti, Hakikati gözetenlerin gelmesi genel şiarımız olmalıdır.Günün değil hakikatin adamı olmaya çalışıyorum. Çünkü gün değişir, ama hakikat değişmez. Partimiz küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun felsefesi ile görev yapmayı kendimize şiar edindik. Yıkıcılara, nifak sokuculara, fit necilere ve bölücülere asla fırsat vermedik vermeyeceğiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, haklı olduğunda hakkını savunmayan, hem hakkını hem de şerefini kaybeder. Biz hakkımızı da şerefimizi de kayıtsız şartsız savunmaya devam edeceğiz.Kıyısında seyrederek deniz geçilmez. Gerekirse yüzmeyi, boğulmayı göze alarak taşın altına elimizi değil, gerekirse başımızı koyarak çalışacağız. Siyasette iddian olacak, inancın olacak. Hükmetmek değil, hizmet etmek amacın olacak. Pes etmek için bir sürü mazeret bulabilirsin ama başarmak için tek bir sebebin varsa ve azmedersen o başarıya ulaşırsın. Bizim mazeretimiz yok başarma hedefimiz var. Biz devletimize milletimize olan borcumuzu ödeme idealimiz var. Son sözlerim olarak yolumuz çetin ve tuzaklarla doludur. Vatan için, Millet için, Bayrak için bıkmadan, yorulmadan, usanmada, umutsuzluğa kapılmadan sabırla, gücümüzün son zerresine kadar hak bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

MHP İlçe Kongresine Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Necmi Yıldırım, MHP Manisa İl Başkan yardımcısı Mustafa Karakaş, AK Parti İlçe başkanı Fatih Füzün ve yönetim kurulu üyeleri, Esnaf Oda başkanları, eski MHP İlçe Başkanları Ali Çavdar, İbrahim Uğurlu, Av. Osman Oktay, Saffet Aksoy ve partili üyeler katıldı.

Akhisar MHP ilçe Başkanlığına seçilen Ahmet Namal'ın listesinde yönetim kuruluna seçilenler Arif Çivi, Önay Alp, Ömer Binici, Mustafa Yıldırım, İlkay Sümbelli, Ali Açıl, Ahmet Tunçel, Necdet Kıyak, Nedim Candan, Güner Bağır, Osman Adak, Mehmet Ali Demirgül, Hüseyin Erdoğan, Murat Ahmet Kocatürk, İlker Kocacık, Halil Kelleci, Münir Karaca ve Mehmet Taştan seçildi.