Mustafa ÖZDEMİR

10 Kasım 2012 yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ebediyete intikalinin 74. yılı dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ali Çavdar ve Kadın Kolları Başkanı Necmiye Ulus basın açıklaması düzenledi.

Milletimizin yasta olduğunu belirterek konuşmasına başlayan MHP İlçe Başkanı Ali Çavdar: “Çok kıymetli basın mensuplarımız atamızın ölümünün 74. yıl dönümünde bir kez daha acılara büründük. Siirt’te düşen helikopter ve 17 şehidimize Allah’tan rahmet diler kederli ailesine ve Yüce Türk Milleti’nin başı sağ olsun diyoruz. Ama unutulmasın ki Türk Milleti’nin sabrı taşmakta ve daha fazla zorlanmasın diyoruz. Biz Türk Milliyetçileri bunun hesabını er geç soracağız. Gaflet içerisinde olanlar halen açlık grevi adı altında bir düzmece ile birtakım haklar kopartmaya çalışmaktadırlar. Almış oldukları güç ve destekle askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi şehit etmekteler ve açılım safsatasında ısrar etmekteler. Biz bu olanların durmasını istiyoruz ve yeter artık diyoruz.

Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi göz önüne alarak günün anlam ve önemini belirten konuşma için sözü Kadın Kolları Başkanı Necmiye Ulus’aBırakıyorum”.dedi

Nemciye Ulus: “Değerli Başkanım, Yönetim Kurulu Üyelerim ve Basınımızın güzide temsilcileri Hoş geldiniz ve sizleri saygı ile selamlıyorum. Bugün 10 Kasım 2012 yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ebediyete intikalinin 74. yılını Tüm Türk Milleti olarak anmakta onu bir kez daha yad etmekteyiz. Ancak ne yazıktır ki her geçen yıldan sonra onu aramaktayız.

Hele günümüzde onun bırakmış olduğu Milli demokratik, laik ve hukuk devletine olan yıpratmaları ve saldırıları gördükçe içimiz sızlamaktadır.Memleketin dâhilinde iktidarda bulunanlar milli hudutların bir bütün olma, alsancağımızın yanına bir başka paçavra konmasına göz yumma, Türk devletinin ana dilinin yanına başka bir dil koyma telaş ve hazırlıkları içinde olması bizleri bu vatanın kurucu unsuru olan Türk Milleti’nin yüreğini derinden yaralamaktadır.Artık laik cumhuriyete ait ne kadar kurum, kuruluş ve yapılar varsa büyük bir saldırı altında kalmakta. Temel değerlerimiz sulandırılmakta ve yozlaştırılmaya çalışılmaktadır.Kısaca Yüce Türk Milletine emanet edilen ve kurulması için uğruna Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da ve daha nice yerlerde verdiğimiz yüz binlerce şehidimizin kanlarıyla sulanan Türkiye Cumhuriyeti artık varlığını nice yüzyıllara taşıma kaygısı duymaya başlamıştır.Yüce atamızı andığımız on kasım günlerinde onun ne zorluklar içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına önderlik ettiğini aklımızdan çıkarmadan.Bugün bu kutsal vatan topraklarını tek vatan, tek bayrak ve tek dil olarak koruma görevini MHP olarak aziz bir görev kabul ediyoruz. Varolduğu müddetçe de bundan da asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için bizlerde milli mücadele ruhu ile bu milletin mensupları olarak bunu bugün bir defa daha hatırlatırız.

Bu sebeple Yüce Önder Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canlarını bu vatan için seve seve veren tüm şehitlerimizin önünde saygı ile eğilir, onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah bu millete bir defa daha o günleri göstermesin dileği ile herkese teşekkür ediyorum.Ne Mutlu Türküm Diyene “ dedi.