Bugün saat 12.00’da parti binasında yapılan basın açıklamasına ilçe başkanı Ahmet Namal ve meclis üyeleri Doğan Ensivri, Fikret Türk, Halil Öksüz, Hüseyin Solhan ve İlkay Düztaş katıldı.

İlçe başkanı Ahmet Namal’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni:

“Akhisar Temmuz ayı Meclis toplantısında ihtisas komisyonları 5ten 3 e indirgenerek MHP’li Meclis üyelerine hiçbir ihtisas komisyonunda yer verilmemiştir. Belediye başkanı, İYİ parti ve CHP grup sözcüleri tarafından yapılan açıklamada bunun yasal bir zorunluluk olduğu söylenmiştir. MHP grup sözcüsü Doğan Ensivri tarafından yapılan açıklamada “5393 sayılı belediyeler kanunu 24.maddesinin uygulanmasına ilişkin belediye çalışma yönetmeliğinin 21.maddesinin 3 yer alan hüküm açıktır. Bu yaptığınız kanuna aykırı olduğu meclis toplantısında söylenmiştir ama buna rağmen belediye başkanı Besim Dutlulu, İyi Parti ve CHP grup sözcüleri tarafından 5 den 3 e düşürülmesi oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

Akhisar bir kasaba değil 170.000 nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biridir. Meclis üyesi sayısı azaltılarak Akhisar halkından ne gizlenmeye çalışılmaktadır. 3 meclis üyesiyle ihtisas - komisyonlarının teşekkül edilmesi Akhisar halkını ve Cumhur ittifakına verilen oyları tanımamaktır. Sayın Besim Dutlulu’nun seçim bildirgesinde aban şeffaflık, çoğulcu demokrasi, katılımcılık Akhisar belediye yönetiminde görülmemektedir. Sayın Besim Dutlulu’yu siyaset değil belediyecilik yapması gerekmektedir.

Sayın liderimiz Dr. Devlet Bahçeli ‘nin söylediği gibi hiçbir makam ve koltuk Cumhur ittifakının üzerinde değildir. Meclisteki komisyonlarda MHP’li meclis üyelerini ve milliyetçi hareket partili fikirleri kimse yok sayamaz-bu yaptığınız kanuna aykırıdır. MHP’yi yok saymaktır, belirli fikirlerin olmasını istemektir. 9 komisyonda hiçbir Meclis üyesine yer verilmemiştir, komisyon üyelikleri AKP, CHP ve İYİ partiye yer verilmiştir. Bu meclis gündem maddesiyle ilgili 21.07 tarihinde bölge idare mahkemesine yürütmeyi durdurma talebiyle gerekli başvurular yapılmıştır. Adalet mülkün temelidir.