Akhisar MHP İlçe Teşkilatının hazırladığı programda 1997 yılında vefat eden MHP Lideri Alparslan Türkeş dualar eşliğinde anıldı.
Dilek Günaylı’nın sunduğu program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Yasin-i Şerif okundu. Akhisar MHP İlçe Başkanlığı adına başkan vekili Haluk Erece’li açılış konuşması gerçekleştirdi. Haluk Erece’li yaptığı konuşmada;

“4 Nisan Başbuğ Alparslan Türkeş’i anma günü münasebetiyle hazırlamış olduğumuz anma programı ve lokma hayrımıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. 
sizlerin de bildiği gibi milyonlarca Müslüman Türk gönlüne Türklük sevgisini aşılayan merhum liderimiz Alparslan Türkeş’i 18. ölüm yıl dönümünde rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. 
Gerçek bir inanç ve dava adamı olan Alparslan Türkeş, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN ardından milli devlet yapısının ve milli kimliğin geniş kitleler tarafından benimsenmesinde ve yüceltilmesinde tarihi bir rol oynamıştır. Kelimenin tam anlamıyla ikinci nesil gerçek bir Kuvayı Milliye önderi olan Alparslan Türkeş, bütün çileli hayatını Türk Milletinin mutluluğu, esenliği ve aydınlık yarınları için çalışarak geçirmiştir.

Başbuğ Türkeş’in en önemli mirası ise Türk milletini çağlar üzerinden sıçratarak medeniyet yarışında ön saflara geçirecek aksiyonun siyasi organizasyonu olarak kurulan Milliyetçi Hareket Partisidir. 

Büyük davalar gibi büyük liderlerin de ölümsüz olduğu gerçeğinden hareketle, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ve onun misyonunu sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi’nin her daim Ülkücü TÜRK gençliği tarafından yaşatılacağından hiç bir şüphemiz yoktur. 
Hakka yürüdüğü andan itibaren Başbuğ Türkeş’in rahle-İ tedrisinden geçmiş birisi olarak mevcut liderimiz sayın Devlet Bahçeli, devletin bekasını, milletin bölünmez bütünlüğü ilkesine bağlı olarak, onun bıraktığı kurumlarda hizmetine devam etmektedir. 
BAŞBUĞUMUZ ALPARSLAN TÜRKEŞ DER Kİ;

BEN TÜRK MİLLETİNİ;
Sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye, rüşvet ve hile ile çiğnenen, çiğnetilen hukuk düzenlerine, ahlaktan mahrum bir hürriyete, tefeciliğe, karaborsaya yer veren bir iktisadi yapıya çağırmıyorum. 

BEN SİZİ;
Türklük gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine, yoksullukla savaşa, adalette yarışa birliğe, kardeşliğe, kısacası hak yolu, hakikat yolu, Allah yolu’na çağırıyorum.
Sizlere kolay bir başarı vaad etmiyorum. Kısa zamanda bir iktidar umanlar bizimle yola çıkmasınlar, yolumuz uzun ve çetindir. Bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir yığın engel çıkacaktır. Bu çetin yolda dayanabilecekler, bizimle gelsinler. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar kafilemize katılsınlar diyerek bu kutlu davanın meşalesini bundan 46 yıl önce yakmıştır.

BİZLERDE DİYORUZ Kİ;
Hem Ülkü Ocaklı ve hem de onun oluşturduğu siyasi organizasyonumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nde birlikte Türk Milletine hizmet etmiş bir kadro insanı olarak Alparslan Türkeş’in misyonu ve çizgisinin rehberliğinde kutlu yürüyüşümüzü sürdürmeyi şeref sayıyoruz. Uzun ve çetin yolumuzda her türlü menfaati, tehditleri ve engelleri elinin tersiyle iterek Türkeş’in izinde, kutlu davamızın yolunda eğilmeden, bükülmeden, dönmeden yürümeyi başaranlara selam olsun. 
Hizmetleriyle büyük Türk Milletinin ve Türk dünyasının gönlünde eşsiz bir yer edinen Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş’i bir kere daha rahmetle, minnetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.
Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” Dedi.

Haluk Erece’nin konuşmasının ardından Manisa Milletvekili Aday Adayları Nurhan Selçuk,  Osman Oktay ve Ali İhsan Özkan konuşmalarını gerçekleştirdiler. 
Konuşmaların ardından Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in 25 dakikalık belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi.