Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili adayı Hasan Eryılmaz, Esnaf Odası Başkanı Bahattin Akyüz ile görüşerek esnafın sorunlarını dinledi. Esnafın adeta kan ağladığını ifade eden Eryılmaz, “Devlet ne yazık ki küçük esnafı korumak yerine AVM’lere yönelerek küçük esnafı bitirme noktasına gelmiştir” dedi.

İlçe ziyaretlerini sürdüren Eryılmaz bir yandan da sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek yöneticileriyle de bir araya gelerek sorunlarını dinliyor. Eryılmaz bu kapsamda Esnaf Odası Başkanı Bahattin Akyüz ile görüşerek esnafın sorunlarını dinledi.

Manisa’da kepenk kapatan esnaf sayısında artış olduğuna dikkati çeken Bahattin Akyüz, devletin küçük esnafı yeteri kadar korumadığını söyledi.

Akyüz’ün konuşmasından sonra söz alan MHP’li  Eryılmaz, “Partimizin aslında temelde üzerinde durduğu noktalardan bir tanesi de başkanımızın anlattığı bu sorunlardır. Çünkü biz esnafın sorunlarını biliyoruz ve çözümü noktasında da neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Esnafın yanına gitmeyen esnafla iç içe olmayan bu sorunları bilemez. Şimdi bakıyorsunuz marketler yasası diye bir şeyler çıkardılar ama esnafa sorsan “Keşke bu yasa çıkmasaydı” der. Çünkü bu yasanın esnafı falan koruduğu yok. Bu yasa AVM’ler için çıkan bir yasadır. Küçük esnaf yine beklediğini bulamamıştır. Zengini daha zengin yapmayı kendisine hedef koyan AKP zihniyeti bu noktada da aynı şeyi yapmış ve küçük esnaf yerine büyük marketleri koruma içerisine girmiştir. Allah bu milleti bu zihniyetin elinden korusun. Artık esnaftan işçiye herkes bu zihniyetten yaka silker hale gelmiştir. MHP iktidara gelerek esnaf da rahat bir nefes alacaktır” dedi.