7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimler öncesi Milliyetçi Hareket Partisinden(MHP) Manisa Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Av. Osman Oktay, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 

Kadınlar var olmanın, üretmenin ve sevginin sembolü olduğunu ifade eden Oktay; “Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten yine onlardır. Günümüzde kadınlarımızın maalesef hak ettikleri ilgiyi, desteği ve saygıyı yeterince gördüklerinden bahsetmemiz çok zor. Özellikle kadınlarımıza yönelik insanlıklı dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı görülmektedir. Bu rezaletlerin önlenmesi, engellenmesi ve suçluların hak ettikleri cezayı bulması çok zaman vicdanları tatmin edecek düzeyde olmamaktadır. Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapılmalıdır” dedi.

Oktay son olarak “Her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Türk-İslam coğrafyasındaki kadınların ve bir ses bekleyen bütün hanımefendilerin bu anlamlı gününü tebrik ediyor” dedi.