Ziyaretler sırasında konuşan Hacet: “ Esnafımız günlük hayatımızın her anında ve her yerde hizmet ediyor. Ama bu vergi yükü altında ezilmeye bu esnaf daha ne kadar dayanır? Biz esnafsız bir ekonomi düşünemeyiz. Bu Nedenle sık sık esnaf ziyareti yapıyoruz.” Dedi.

Esnaf ziyaretlerini tamamlayan Hayriye Hacet daha sonra Sünnetçiler’e geçti. Sünnetçiler’de partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen Hacet : “ Beni ve ekip arkadaşlarım bu gün burada böylesine güzel bir ilgiyle karşılandığımız için çok mutlu olduk. Bu hem aramızdaki sevginin, hem bizlere duyduğunuz güvenin, hem de içinde bulunduğunuz durumun çok rahat olmadığının göstergesidir diye düşünüyorum. Sorunlarına istediği gibi çözüm bulamayan güzel memleketimin güzel insanları bize büyük bir ilgi gösteriyor. Biliyoruz ki, benim memleketimin insanı derdini, sorununu kendi gibi gördüğü, kendi gibi bildiği birileriyle konuşarak  derdine derman bulmaya çalışıyor. Sünnetçiler’deki arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz biliyorlar ki;” Hayriye Hacet de onlar gibi tarlada çalışmış, tütün kırmış, zeytin toplamış,devlet okullarında okuyarak bu günlere gelmiş. Ve diyor ki, bizi anlasa anlasa Hayriye kardeşimiz anlar. Derdimi Hayriye Hacet çözer”. Evet, biz bunun için yollara düştük, bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Biliyoruz, benim çiftçi kardeşim üretirse, kazanırsa herkesin karnı doyar. Çiftçinin sorunu çözülür de çiftçi ne kadar rahat yaşarsa, herkes o kadar rahat yaşar. Bu bilinçle buradayız.” Dedi. Gelen soruları da yanıtlayan Hacet, kendisine yöneltilen: “ Milletvekili olduktan sonra da böyle gelip bizi ziyaret edecek misiniz?” sorusuna : “ benzer sorular bize hemen hemen her gittiğimiz yerde soruluyor. Ve ben de hep aynı yanıtı veriyorum. Ben Ankara’ya taşınmak için aday adayı olmadım, Manisa’yı Ankara’ya taşımak için aday adayı oldum ,diyorum. Zannediyorlar ki, seçim oldu, Hayriye Hacet milletvekili oldu, Ankara’ya taşındı, bir daha seçim olana kadar buralara uğramayacak. Böyle davrananlar olmuş olabilir. Bu benim de böyle yapacağım anlamına gelmez. Ben milletvekili olunca yine buralarda olacağım. Olmalıyım. Buralarda olmalıyım ki buralarda ne olup bittiğini görmeliyim ki size vekâlet edebileyim. Buralarda olmazsam, sizlerle sürekli bir araya gelmezsem nasıl sizi temsil edebilirim? Senin derdin olduğunda ben yanında olamazsam senin derdini bilemez ve göremezsem nasıl çözüm üretebilirim? Allah nasip etsin, mazbata alalım, belki de ‘yahu bu Hayriye Hacet yine mi burada? Ankara’ya hiç mi uğramıyor?’ diyeceksiniz” dedi.

Sünnetçiler ziyareti sonrasında Yatağan’a geçen Hacet burada yine partililer ve vatandaşlarla buluştu. Sohbet sırasında konuşan Hacet: “ Bir selamla gelip, bu kadar hoş karşılanınca inanın çok seviniyoruz. Bu sevinçle hizmet etmek için kendimizde güç buluyoruz, kuvvet buluyoruz.  Sizden aldığımız enerjiyle çalışmaya devam ediyoruz. Hepimiz bir şeyler için çalışıyoruz. Ahmet amcamız oğlunu evlendirmek için çalışıyor, Nazife annemiz yetim kalan torununa bakmak için çalışıyor, Mehmet kardeşim evlenip yuva kurmak için çalışıyor, Ayşe kardeşim okuyup üniversiteye gitmek ve kendine iyi bir gelecek kurmak için çalışıyor. Her kes bir şeyler için çalışıyor. Pekiyi, Hayriye Hacet ne için çalışıyor? Ben Gelenbe’de çiftçilik yapan bir ailenin kızı olarak doğdum. Tarlada çalıştım, tütün kırdım, bir yandan da okudum, üniversite bitirdim. Makine Mühendisi oldum. Evlendim, kendi işimi yaptım. Evlat sahibi oldum. Evlatlarımdan biri mimar oldu, biri Anadolu Lisesinde okuyor, o da okulu bitince kendi ayakları üstünde duracak inşallah. Şimdi diyebilirsiniz ki, o zaman neden çalışıyorsun? Hayat herkese aynı şansı vermiyor. Ben şanslıydım. Çiftçilik yapan, ama kızlarının okumasını isteyen bir ailede dünyaya geldim. Allah’a şükür çalışkan bir ailem vardı ve ben okuyabildim, Makine Mühendisi oldum. Ben nasıl olsa kendimi kurtardım, bana ne başkasından diye arkamı dönüp gidemem. Hayatta aynı şansı bulamayan binlerce kardeşimiz var. Ben onlar için çabalıyorum. Bu memleketin güzel insanlarının karnı tok olsun, insanımızın yüzü gülsün diye çabalıyorum. Engelli insanımız hayatın zorluklarıyla kahrolmasın, hayatını rahat yaşasın diye çabalıyorum.” dedi.

 Uzun bir sohbetin ardından Kendisini dinleyen vatandaşlar “bu enerjiyle sizi mecliste görürüz inşallah” dediler.