Haber Merkezi - Türkiye genelinde birçok Büyükşehir de yapılan anketlere göre çarpıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. Manisa da ORC ( Objective Research Center ) araştırma şirketinin yaptığı Aralık ayı anketlerine göre AKP Yüzde 30,5 MHP Yüzde 29,5 CHP Yüzde 26,2 KARARSIZLAR Yüzde 10,8 ve DİĞER Yüzde 3,0 yayınlandı. Manisa da tüm Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının belli olmasından sonra Ocak ayında yapılan anketlere göre AKP Yüzde 31,3 CHP Yüzde 28,1 MHP Yüzde 27,8 KARARSIZLAR Yüzde 9,1 DİĞER Partiler de Yüzde 3,7 şeklinde yayınlandı.

ORC araştırma şirketinin seçim sürecinde yaptığı son anketin sonucu Manisa’da üçüncü parti olan CHP’nin, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ile ikinci sıraya çıktığını ortaya koydu. En son Aralık ayında yerel seçim anketini açıklayan ORC, Şubat ayı için Ege Bölgesi’ndeki son durum anketini yayınladı. 3510 kişiyle yapılan ankette Manisa da çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Özgür Özel’in Cengiz Ergün’ü geçerek ikinci sıraya yerleştiği ankette partilerin aldığı oy oranlarına göre AKP Yüzde 31,3 CHP Yüzde 28,1 MHP Yüzde 27,8 olarak yayınlanırken 3 partinin birbirine çok yakın olduğu gözlendi. Manisa da son seçimlere iddialı bir giriş yapan ve son tabloya göre de yerel seçimleri oldukça zorlayacak olan CHP, Temmuz, Aralık ve Şubat ayına göre sürekli yükselen ivmesini koruyarak ikinci sıraya yerleşti.

Temmuz ayında ORC’nin yaptığı anket sonuçlarına göre CHP Yüzde 20,6 olarak yayınlamıştı. Aralık ayında Özgür Özel’in aday olması ile birlikte Aralık ayında yayınlanan ankette Yüzde 26,2 olarak yayınladı. Son yapılan anketlere göre yükselen ivmesi devam eden CHP, MHP’yi geçerek ikinci sıraya yerleşirken, MHP üçüncü sıraya geriledi.
Manisa da CHP’nin engellenemeyen yükselişi devam ederken son yayınlanacak anketlere göre de yeri ve alacak oyu merak konusu oldu. Manisa da 3 partinin birbirine yakın gitmesi güzel, çekişmeli bir yarışın olacağının göstergesi oldu.