15 Temmuz darbe girişimimin ardından Genel merkez talimatıyla parti içindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı partilileri ayıklamak için AK Parti İl Yönetimi düğmeye bastı.

Genel Merkezden gelen 'Temizlik' yazısının ellerine ulaşır ulaşmaz çalışmaların startını verdiklerini belirten Başkan Gürcan, "Öncelikle hemen bu yazıyı ilçe teşkilatlarına ulaştırdık. Bu doğrultuda ilçe başkanlarından, yönetimlerinden kapsamlı bir çalışma yapmalarını istedik. Aynı şekilde biz de il yönetimi olarak kendi çalışmamızı yapıyoruz. Gelen listelerde bizdeki listeyi karşılaştıracağız. Sonuçta hazırlanan listeyi de genel merkeze göndereceğiz" dedi.

31 AĞUSTOS BÜYÜK GÜN

İl Başkanı Gürcan hazırlanan listelerin ay sonunda muhtemelen Ağustos ayının son gününde Genel Merkeze iletileceğini belirterek, "Eğer FETÖ/PDY ile bağlantılı olanlar varsa bunların tespiti için ince eleyip sık dokumak lazım. Bu çalışma için ilçelere yeterli zamanı verdik. Tabi kendimizde bu titizlikte çalışmalarımızı yapıyoruz. Ay sonunda Genel Merkeze listeyi göndermiş olacağız" diye konuştu.

ÇOK FAZLA YOK!

Başkan Gürcan parti içinde yer alan FETÖ mensupları için Başbakan Binali Yıldırım'ın söylediği gibi 17/25 olaylarının baz alındığını ifade etti. BU tarihlerden sonra Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilişkisini kesmeyenlerin mutlaka listede yer alacağını belirten Gürcan, "Ben sayının çok fazla olacağını sanmıyorum. Çünkü AK Parti 17/25'den sonra yaptığı kongrelerde yönetim bazlı hazırladığı listelerde kişilerin bu yapılanma ile olan bağlantılarını titizlikle inceledi. Zaten uzun bir süredir bu kişilerin yönetimlerde yer almaması için çalışmalar vardı" dedi.

İKİNCİ LİSTE OLACAK

Başkan Gürcan Parti içinde yönetici kadrosunda yer alan FETÖ'cuların temizlenmesinin ardından parti üyesi olan FETÖ/PDY bağlantılı kişiler için ikinci bir liste hazırlanacağını ifade etti. Başkan Gürcan, "Öncelikli hedef bu kişilerin eğer varsa yönetim kadrolarından ayrılmalarını sağlamak. Bu isimler direk ihraç edilecek. Daha sonrasında ise üye bazlı çalışmalar yapılacak. Bu ikinci liste de partimize üye kim varsa ve 17/25'den sonra bağı devam etmişse hepsi partiden temizlenecek, arındırılacak" diye konuştu. (Kaynak: manisahaberleri.com)