Akhisarpress.com

 

Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi 1923'ten Bugüne Türkiye ve CHP adlı seminerini Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda gerçekleştirdi. 


Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Murat Karayalçın’nın konuşmacı olarak katıldığı seminere Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Manisa İl Örgütü Başkanı Cahit Kaplan’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 


Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü Başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu’nun konuşması ile başlayan seminer yaklaşık 2 saat sürdü. 


Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisini Zeytin ağacına benzeten Bakırlıoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi diğer partilerden çok daha farklıdır. Partimiz Çınar ağacına çok benzetildi, Ancak ben bu konuşmayı hazırlarken fark ettim ki Cumhuriyet Halk Partisi dünyanın en verimli meyvesini veren ve hiçbir canlıda olmayan ölümsüzlük özelliğini taşıyan Zeytin ağacı gibidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Bütün bir aileyiz bölünmeyiz, parçalanmayız.” Dedi. 


İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu’nun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel kürsüye çıktı. Özel konuşmasında AK Partiyi Eleştirdi. “ Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok zor bir dönemde, çok zor şartlar altında görevimizi sürdürmeye çalışıyoruz. AK Partinin kendi tabiri ile çıraklık döneminde göz boyamayı başarmışlarıdır. Kalfalık dönemlerinde ise Artık Cumhuriyet Halk Partisine sataşmak için Sayın İsmet İnönü üzerinden rant elde etmeye çalıştılar. Sonra ustalık dönemine geldi, Ülkeyi demir ağlarla kendisinin ördüğünü belirterek Mustafa Kemal Atatürk’e dile uzatacak kadar küstahlaştı. “ dedi. 


Milletvekili Özel’in ardından  İl Başkanı Cahit Kaplan söz aldı. İl Başkanı Kaplan sözlerinde AK Partinin gütmüş olduğu siyasetin tamamen aldatmacadan ibaret olduğunu belirtti. 


Programın son konuşmacısı ile Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Murat Karayalçın kürsüye çıktı. Yaklaşık bir saat boyunca konuşma yapan Karayalçın Ülkenin gündemlerini konu aldı. 

 

Sözlerine AKP’ye Meydan okuyarak başlayan Karayalçın, “ Türkiye’de Dünyanın en  büyük toplu konut  projesini Cumhuriyet Halk Partisi Yapmıştır. Biz Cumhuriyet  Halk Partisi olarak bir kentleşme devri yarattık. AKP Siyaseti korkak ve gösterişe dayalı bir siyasettir. Ben Buradan Hodri meydan diyorum. Yüreği yeten varsa gelsin istediği yerde istediği konuyu tartışsın.  Cumhuriyet Halk Partisi Halkın Partisidir. Üniter devlet ve Ulusal Devler Anlayışı bizim asla vazgeçemeyeceğimiz anlayışlarımızdır.” Dedi.


Programın  sonunda Karayalçın partililerce ayakta alkışlandı ve hep bir ağızdan Onuncu Yıl marşı söylendi.