Yaşanan süreci tüm gerçekliğiyle açıklayan Eryılmaz, problemin siyaseten olmadığını, sözünü tutmayan kişilerden kaynaklandığını belirterek, Dutlulu’yu işaret etti.

Maddeler halinde açıklama yapan Eryılmaz’ın açıklaması şu şekilde, “Akhisar konusunda sayın belediye başkanı ve sayın milletvekili konuştu. Anlaşılan partim adına konuşma sırası bana geldiği düşüncesi ile bir kaç hususa dikkat çekmek isterim.

1-) 31 Mart seçimleri İyi Parti - CHP Genel Merkezlerinin işbirliği protokolü çerçevesinde Akhisar’da Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayarak CHP adayı Besim DUTLULU’yu maddi manevi desteklenmiştir.

2-) 31 Mart Akhisar Belediye Meclis Üyeleri seçimlerinde CHP İl Başkanlığı ve İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından tüm ilçelerimizi kapsayan seçim işbirliği protokolü yapılmış ve imza altına alınmıştır.

3-) İYİ Parti olarak CHP’nin Akhisar Belediye Başkanlığı seçiminde belirlediği Besim DUTLULU ismine siyasi etik kurallarına göre hiç bir şekilde karşı çıkma hakkımız olmadığını da düşünerek kayıtsız şartsız destek sağlanmıştır.

4-) İYİ Parti adına Belediye Meclis Üyesi adayı olarak CHP listelerinde seçime girecek İYİ Partili isimler üzerinde sıra ve isim  değişikliği istenmesi üzerine bizzat il başkanları olarak ve belediye başkan adayı ile seçim öncesi şahsi ofisimde 3’lü görüşme yapılmış ve İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanlığı görüşü de alınarak, Akhisar’da Millet İttifakı’nın kesin başarı sağlayacağına inancımızın tam olduğunu göstermek amacı ile belediye başkan adayının isteklerine büyük ölçüde cevap verilmiştir.

5-) İYİ Parti rozetini çıkararak Akhisar halkına sayın belediye başkanı ile el birliğiyle hizmet yapacak isim konusunda İYİ Parti Akhisar Meclis grubunda ve İYİ Parti ilçe yönetiminde isim belirlenmiş belediye başkanına bildirilmiştir.

6-) Seçim öncesinde ve seçim sonrasında işbirliği protokolü gereği İYİ Parti rozetini çıkararak Akhisar halkına sayın belediye başkanı ile el birliğiyle hizmet yapacak belediye başkan yardımcısının ismi konusunda tarafımca, belediye başkanı arasında yapılan görüşmelerde tereddütsüz Besim DUTLULU ile sözlü mutabakat sağlanmıştır.

7-) Akhisar Belediye Başkanı seçim sonrası hemen CHP Meclis üyesi bir arkadaşımızı Belediye Başkan yardımcılığına atamıştır. 18 TEMMUZ 2019 tarihinde yaptığı açıklamada ise bu tarihten sonra boş olan kadroya, Belediye Başkan Yardımcısı atamayacağını beyan etmiştir.

8-) Akhisar CHP ilçe başkanı sürekli tüm Akhisar halkına İYİ Parti ile seçim işbirliği istemediklerini CHP Genel Merkezi tarafından AKHİSAR’da dayatma yapıldığını ifade etmekten çekinmemekte ve İYİ Partiye gönül vermiş seçmenlerimizi üzmektedir.

( Bu beyanlarını seçim öncesi yapmalıydı )

9-) İYİ Partililer olarak her zaman doğrunun ve sözünün eri olan insanların yanında duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Problem siyasetten değil sözünü tutmayan kişilerden kaynaklı.

10-) Bu kısa bilgilendirmelerime CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’ nun makamının MANİSA İlindeki temsilcisi CHP il başkanı kıymetli abim SEMİH BALABAN şahittir.

11-) İYİ Parti Manisa il ve ilçe teşkilatları adına şunları net olarak söyleyebiliriz. İYİ PARTİ’ nin hiç bir mensubu MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİL anlayışıyla PARTİ Kurumsal Kimliği adına verilen sözleri tutmama gafletine düşmez.

12-) İYİ PARTİ 31 MART Seçimlerindeki kararlılığı ve duruşu şahsi yada parti menfaatleri üzene kurulmuş bir duruş değil tamamen ULU ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün yolundaki Türk Milletine bir umut ışığı yakabilmektir ve bunu da güzel ilçemiz AKHİSAR dahil olmak üzere başarmıştır.

13-) Bizim için İşbirliği İttifakı ruhunun KUVAİYE MİLLİYE ruhundan farkı yoktur ve olmayacaktır. Ancak Türk Milletinin ve Türkiye’nin Umudu Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in daha güçlü olabilmesi adına partimizi temsil etmeye devam edeceğiz.

Açıklama yapmayı düşünmüyordum ama kamuoyunun gerçekten gerçekleri bilmesine ihtiyaç var. MANİSA Kamuoyuna Saygılarımla.”