Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin Fayton Hotelde verdiği kahvaltıda delegeleri bir araya getirdi.

7 Haziran öncesinde Eski İlçe Başkanlarından İlçe Başkanı İsmail Fikirlinin istifasından sonra İl Yönetimi tarafından Şubat ayında İlçe Başkanlığını atanan İsmail Şahin 9 aylım süre içerisinde toplamda 4 tane seçim geçirdi. Akhisar’da uzun süredir 1. Parti olamayan CHP’yi 7 Haziran seçimlerinde 1. Parti yapan İsmail Şahin, 1 Kasım’daki seçimlerde ikinci parti olmasına rağmen oyunu arttırmayı başardı.

Kahvaltıda bazı Akhisar Belediyesi Meclis Üyelerinin ve Milletvekili Adaylarının da bulunduğu gözlerden kaçmazken çoğu delegenin kahvaltıda bir araya gelmesi kulislerde İsmail Şahin’in ilçe başkanlığına daha yakın olduğu konuşuldu.

Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin, kahvaltıya katılan delegeleri teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında 7 Haziran ve 1 Kasım’daki seçimler hakkında hem değerlendirme hem de öz eleştiri yaparak devam etti.  Yaptığı öz eleştirilerinde beklentilerini cevap vermediğini %30’un üzerinde oy beklediklerini dile getiren Şahin, sonucun tatmin edici bir sonuç olmadığını söyledi. Propagandalarda halkın ihtiyaçlarına göre vaatlerde bulunmasına rağmen gerekli sonucu almadıklarını söyledi. 7 Haziran seçimlerinden sonra halkın muhalefet partilerine iktidarı kurmaları için gerekli %60 oyu verdiklerini, MHP’nin parlamentoya hükümet kurmamak için geldiğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerekli mücadeleyi verdiğini, AK Parti ile koalisyonu bile düşünmesine rağmen “diktatör izin vermedi” dedi.

TEKRARDAN CHP’Yİ 1. PARTİ YAPACAĞIM

Bizler mutlaka en iyisini yapmaya çalıştık ama demek ki bizim de eksiklerimiz var. Daha iyi propaganda ve çalışma yapabilirdik. Demek ki yapamadık sonuç %25 bu bir öz eleştiri bu sonuç bizi tatmin etmedi. Daha çok çalışmamız lazım, sandık sandık, mahalle mahalle, apartman bazında çalışmak lazım. Karşımızdaki normal bir siyasi parti değil. Devletin tüm imkanlarını kullanıyorlar. Yasa, hukuk tanımıyorlar. Kendimizi başarısız görmüyoruz. 7 Haziran seçimlerinde 20 küsur yıl sonra birinci Parti çıktık. Ama 1 Kasımda ikinci parti olduk. Arada oylarımızı Bin oy arttırdık. Bir sağ partiden diğer sağ partiye yığılma bizi ikinci parti yaptı. Tekrardan birinci parti çıkmalıydık. Ben 25 Şubatta parti başına geçtim. 29 Kasıma kadar 9 ayda toplamda 5 seçim geçireceğim. Bu süreçte ayrıca hem partinin fiziksel görünümünü değiştirdik. Hem de araç aldık. Bu süreçte fevkalade güzel şeyler yaptık. Eğer ben 29 Kasım’da bu partinin başına tekrar geçersem eğer 2,5 yıl içerisinde size söz veriyorum Cumhuriyet Halk Partisi tekrardan birinci parti olacak.

GENEL BAŞKAN DEĞİŞMESİ GEREKİYORSA DEĞİŞMESİ İÇİN OY ATARIZ

Seçim sonuçları ile Genel Başkana fatura kesmesi doğaldır. Eğer oyunu yükseltmiyorsa faturanın kesilmesi doğaldır. Eğer ki bana ilçe başkanlığından sonra Kurultay delegeliği hakkını da verirseniz, genel başkan değişmesi gerekiyorsa değişmesi için oy atarız. Ama şunu ifade etmek isterim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu aşabilen, vizyonunun üstüne çıkan olursa ok ama olmazsa sırf değişim içinde adam harcamayız. Türkiye’de kabul görmüş bir çalışma ve perspektifi vardı. Yüksek performansı vardı saygı duyuyoruz ama sonuçta bizi düşündürüyor.  Eğer gerçekten kurultayda daha iyi çıkarsa gözümü kırpmadan o arkadaşa oy veririz.

GENEL MERKEZE GENÇLİK MERKEZİ VE KADIN MERKEZİ İÇİN BİNA ALDIRACAĞIM

Kendi propagandamı çok fazla yapmak istemiyorum. Öz geçmişim belli, 9 aydır yaptıklarımızda ortada. Eleştiri var mı? Var. Ama tekrardan başa geçersem eksiklerimizden biri olan Gençlik Merkezi ve Kadın Merkezini açmak istiyorum. Ben bu partinin başına geldiğim zaman bir miktar borcu da vardı. Hem seçimler hem tadilatlar hem araba aldık ve bir kuruş borcumuz yok. Bunu herkesin bilmesini isterim. Genel Merkezden gelen para kıytırık para ama ilçe başkanı olursam gençlik merkezi ve kadın merkezi için bina almasını isteyeceğim.  29 Kasım’da tekrardan ilçe başkanı yaparsanız çok güzel gençlik ve kadın merkezi kazandıracağız. Söz veriyorum.

Sözlerini sonlandırmadan önce gelecek seçimler ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Şahin; “Bizde bu öz güven ve bu çalışma varken, Akhisar halkı yerel ve genel seçimlerde bizi tekrardan birinci parti yapacak buna inanmanızı istiyorum.” Dedi.