AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, '45 Dev Projesini' Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AB Bakanı Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle açıkladı.


AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa için hazırladığı 45 projeyi Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenle açıkladı. Tanrıverdi'nin ikisi çılgın proje olarak nitelediği 45 projenin tanıtım törenine ilgi yoğunoldu. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Tanrıverdi'nin dünürü eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sosyal İşler Başkanı Nükhet Hotar, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve partililer katıldı. Halk oyunları gösterisi ile başlayan aday tanıtım töreninde partililer davul zurna eşliğinde coştu. Proje tanıtım töreninde ilk konuşmayı yapan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, 17 ilçeyi ve büyükşehri kazanacaklarını iddia etti.


YILDIRIM: BİRLİKTE YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR


Proje tanıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Tanrıverdi'ye destek vermek için geldiğini söyledi. Yıldırım, Manisa ile İzmir'in birbirine yakın iller olduğunu belirterek, Sabuncubeli Tüneli bittikten sonra 15 dakikada gidilip gelinebileceğini söyledi. Manisa ile İzmir'in kaderinin aynı olduğunu dile getiren Yıldırım, "Manisa ile İzmir'in geleceği de aynıdır. 30 Marta biz İzmir'de Hüseyin beyde Manisa'da yetki alırsak müşterek yapacağımız çok iş var. EGERAY'ı Manisa'ya uzatıyoruz. Onunda kararını aldık. İstanbul'dan İzmir'e gelen otoyolda Manisa'dan geçiyor. Ankara'dan İzmir'e gelen hızlı trende Manisa'dan geçiyor" dedi.


"YAĞMA YOK"


Seçime sayılı günler kaldığına işaret eden Yıldırım, "Bu seçim millet iradesine tezgah kuranların karşılaşacağı bir seçimdir. Millet iradesi bu zaman kadar nasıl galip geldiyse şimdi de galip gelecek. 2,5 aydır kampanya yapıyoruz. 10 yıldır İzmirli'yi hizmetsizliğe mahkum edenler, İzmir'i konuşmuyorlar. Yatıyorlar kalkıyorlar ulusal gündemle konuşuyorlar. Sadece hükümeti tenkit ediyorlar. Böylelikle İzmirlileri tekrar seçimde ideolojik söylemle mobilize edip düzenleri iktidarlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Yağma yok, artık İzmirli de Manisalı da bu oyuna gelmez" dedi.


AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir adayı Tanrıverdi'nin projelerini övdü. Manisa için Ankara'dan ve AB fonlarından kaynak aktarmak için çalışacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Ankara'dan gelecek hizmetlerin bir an evvel gelmesi için elinden geleni yapacağım. Şimdiden Manisa'nın katı atık arıtma tesisi projesine ve Soma'nın atık su arıtma tesisi projesine 28 milyon Avro kaynak ayırdık. Ama önce seçimi kazanacağız" dedi. Çavuşoğlu, "Darbecilere montajcılara, iftiracılara ders vermeye hazır mıyız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


PROJELERİNİ AÇIKLADI


Proje tanıtım töreninde Manisa için hazırladığı projelerin sunumunu yapan Tanrıverdi, MHP'li Manisa Belediyesi ile kentin gelişemediğini öne sürdü. Tanrıverdi, "Manisa vakit kaybetmiştir, rekabet edemez hale gelmiştir. Manisa'yı 21. Yüzyıla taşıyacak, geleceği götürecek 2023 hedeflerine biz götüreceğiz" dedi.


EGERAY MANİSA'YA GELECEK


İzmir ile Manisa arasındaki ulaşımı rahatlatmak için EGERAY'ı Manisa'ya getireceklerini belirten Tanrıverdi, "Manisalı Adnan Menderes Havalimanı'na göz açıp kapayıncaya kadar varabilecek. Alternatifli taşımacılıkla ucuz ve hızlı yeni sistemlerle Manisalı ulaşımda rahatlığı yaşayacak. Celal Bayar Üniversite Kampüsü ve Manisa merkez arasında hafif raylı sistemi de hayata geçireceğiz" diye konuştu.


Tanrıverdi, şehirdeki Batı Kışla ve Doğu Kışla'yı kaldırarak bu alanları imara açıp modern parklar, geniş bulvarlar, yeni hizmet binaları, spor kompleksleri, 2 bin kişilik kongre merkezi ile yaşanabilir alanlar oluşturacağını ifade etti. Doğu Kışla içinde dünyanın 7'nci harikasının bulunduğu Minya Dünya projesini açıklayan Tanrıverdi, "Dünyanın en güzel mekanlarını ve dünyanın 7 harikasını Manisalıların ayağına getireceğiz. Minya Dünyayı yapıyoruz" dedi.


SPİL'E TELEFERİK GELİYOR


Spil Dağını turizm merkezi haline getirmek için yıllardır uygulamaya konulamayan teleferik projesini hayata geçireceğini kaydeden Tanrıverdi, "Spil ile Manisa kucaklaşacak. Fatih Sultan Mehmet spil dağında ata binmeyi öğrendi. Şimdi de Fatihin bindiği atın ırkını tespit edip bizim insanımız da binsin. Spil Dağında Manisamızın şehzadeleri ata binmeyi öğrenecek" diye konuştu. Kentin en büyük sorunlarının arasında konut sorununun yer aldığını kaydeden Tanrıverdi, TOKİ aracığıyla, büyükşehir belediyesi imkanları ile kente yeni konutlar kazandıracaklarını söyledi.


11 YILDA 9 MİLYAR 100 MİLYON LİRALIK YATIRIM


Proje tanıtım töreninde son olarak konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projeleri 'muhteşem' olarak tanımladı. Eroğlu, "Bu projelerinin tekini dahi muhalefet adayları yapamaz. Biz ona her türlü desteği vereceğiz. Belediye başkanları muhalefet partilerinde seçim kazandıkları zaman üç beş yıl düşünmeye başlarlar. Manisa'da beş yıl boşa kaybedildi. Bunu bilen birisiyim" dedi. Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Manisa için "Ne gerekiyorsa yapın" talimatı verdiğini açıkladı.


Konuşmaların ardından AK Parti'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tanrıverdi, Bakan Eroğlu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Manisa Miletvekilleri, ilçe belediye başkan adayları ve partiler ile birlikte birlik, beraberlik pozu verdi.