Halklarının Demokratik Partisi (HDP) Manisa Milletvekilleri adaylarının ilk sırasında bulunan Akhisarlı Ali Alfatlı yapılan adayların tanıtıldığı mini mitingde, “yağmur gibi vaat  yağıyor. Hep masal anlatıyorlar. İcraat yok” dedi.

Akhisar Hükümet konağı önünde bir kamyonet üzerindeki aday tanıtım toplantısında İl eş başkanı Sait Taşçı 9 HDP Manisa adayını  toplanan  200 kişiye yakın vatandaşa tanıttı. Sait Taşçı, “İşte Türk’ü ile Kürt’ü birlikteyiz. İlk sıra adayınız içinizden biri Akhisarlı Türk. Siyasa Bilgiler  mezunu Ali Alfatlı. Hemen arkasındaki genç bir Kürt kızı Sibel Genç. Mejdel Acar, Mehmet Tarlabölen, Abidin Başoğlu, Gülümser Olgun, M. Yıldırım Polat, Cumali Yıldız, İhsan Çaça, hepsi pırıl pırıl  insanlar. Ezilenlerin haklarını demokrasinin en gelişmiş ortamında  korumak için yola çıkıyorlar.”

Akhisar HDP ilçe başkanı  Mehmet Sıddık Bülbül’ün konuşmasından sonra, Akhisar’da ticaretle uğraşan Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Ali Alfatlı hemşerilerine yaptığı konuşmada özellikle Akhisar’ın kangren olan sorunlarını dile getirerek, yıllardır devamlı masal dinlediklerini belirterek, “ 

HDP Manisa Milletvekili birinci sıra adayı Ali Alfatlı; “Yeni bir seçim dönemine girdik, gökten yağmur gibi vaatler yağmaya başladı. Bu memlekette 10 milyon emekli var, ben de emekli biri olarak durumlarını biliyorum. 8 Milyonun altındaki emekli Bin TL altında maaş alıyor. Zam geldiği zaman TEFE ve TÜFE hesapları yapılır. Vaatler başladı, Davutoğlu, 100 TL zam dedi, Kılıçdaroğlu altta kalmadı iki maaş ikramiye dedi. Bakalım diğerleri neler vaat edecek. Bütün bu vaatlere karnımız tok. Bunlar hep anlatılan masal.  Akhisarlı hemşerilerim bütün bunları biliyorsunuz, yaşıyorsunuz ve görüyorsunuz. Bu memleketi 12 yıldır AKP belediyesi yönetiyor. 50 Bin nüfusu geçen ilçelerde Kadın Sığınma Evleri yapılması zorunlu iken 12 yıldır Kadın Sığınma Evi Akhisar’da açılmadı. Antalya-İstanbul alternatif yol projesi 1991’de hayata geçti. Çevre yolu 24 yıldır yapılmıyor. Gölmarmara’dan Akhisar’a bu yol bir türlü gelmedi. Akhisar çevre yolu bir tülü bitirilemedi. 20 Bin ila 30 Bin arası araç bu memleketin içerisinde geçiyor ve Akhisarlının yaşamını zehirliyor. Yeni vaatleri okuyoruz, Akhisar’daki milletvekilleri açıklıyor, hükümet milletvekilleri, Gördes – Demirci yolu ihale edilmiş ve en kısa zamanda Gölmarmara yolu da bitirilecekmiş. 24 yıldır yapamadığınız çevre yolu bitir, onlara daha sonra sıra gelir. Özetle bütün bu vaatlere inanmayın, kanmayın, bütün bunlar yıllardır, yapıla gelen vaatlerdir” dedi.