Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Soma’da hayatını kaybeden 301 madencinin ilk duruşması katıldıktan sonra Akhisar HDP İlçe Teşkilatında konuşma yaptı.

Soma’da yaklaşık 1 yıl önce yaşanan işçi katliamının ilk duruşması nedeniyle buraya geldim diyen Demirtaş; “Maalesef bunlar son da olmadı. Ondan sonra da Ermenek, Şırnak ve Zonguldak başta olmak üzere tersanelerde, bağlarda, bahçelerde ve atölyede işçi cinayetleri yaşanmaya devam etmektedir. Sizler burada alın teri ve emeği ile çalışıp, geçinme gayretinde olan bütün yoksullar, kürdü, türkü, alevi, Sünni, her bir kardeşimiz, ancak bu gidişatı el ele vererek birlikte mücadele ederek değiştirebiliriz.

Dün Ağrı’da yaşandığı gibi hiçbir canın kıymeti yok. Bunları değiştirmenin yolu 7 Haziran gibi fırsatları doğru değerlendirmekten geçer. Yanlış kararlar, yanlış tercihler, işte işçinin bu emekçini hakkının gasp edilmesini onaylamak anlamındadır. Biz HDP olarak bu vesile ile bütün ezilenleri birleştirmeye çalışıyoruz. Bu yüzden Türkiye’nin her yerinde bütün yoksullarla emekçilerle birlikte haktan yana adaletten yanan bir düzen kurmak istiyoruz. Kurulacak yeni hükümette eğer HDP’nin sesi, HDP’nin rengi olacaksa, Somalı Madenci Şehitlerimizin hesabını sormak o zaman kolay olacaktır” dedi.