Akhisar CHP teşkilatında  Milletvekili aday adaylığında kadınlar ön plana çıktı. “Kutucu  Nurhan Gül” aday adaylığını resmen açıklamasından sonra  Makine Mühendisi Hayriye Hacet’te coşkulu bir şekilde, ilçe lokalini dolduran partililere çam fidanları dağıtarak, ikramlarda bulunarak Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Hacet, “ Nazım Hikmet’in  dediği gibi; YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE  sizlere bir çam fidanı armağan ediyorum.” Dedi. 

Parti lokalini hınca hınç dolduran partilere ilk olarak ilçe başkanı İsmail Fikirli’nin kısa  bir konuşmasından sonra  aday adaylığını açıklamak için partililere seslendi. Hacet özgeçmişini, CHP saflarında yaptığı çalışmalar ve  aldığı görevleri anlattı. Hayriye Hacet, “Sizlerin ve benim  burada bulunmamamız   aynı.Türkiye’nin, Cumhuriyetin ilke ve değerlerinin, daha da önemlisi çocuklarımızın geleceği için, Cumhuriyet tarih boyunca hiç olmadığı kadar büyük bir saldırı karşısında olduğumuz  bu günlerde direne direne  kanacağımız demek için, örgütlü toplum bilincini güçlendirmek için, CHP’nin ürettiği çözümleri, ilmik-ilmik örerek yığınlara anlatabilmek için, bağımsız ve ulusal dokumuza uygun politikalar üretebilmek için, emeğin  ve emekçinin  alın terinin karşılığını ve değerini verebilmek için, özgür ve tarafsız bir basın için, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında bilimsel ve fırsat eşitliği temelli bir eğitim için, demokrasi ve bilimselliği ilke edinmiş bir üniversite için, ayrımcılığın ve yandaşlığın esas alınmadığı bir bürokrasi için, her bölgesinde tarım ve hayvancılığın olduğu bir ülkede saman ve et ithal ediliyor olmanın utancından kurtulmak için, ayakkabı kutularından çıkan paraların hesabını sormak için, 1000 odalı saraylarda kimlerin ağırlandığını sormak için, ölen yavrusunu un çuvalında taşımak zorunda kalan babanın acısının hesabını sormak için, engelli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için, neden dünyanın en pahalı doğalgazını, elektriğini, benzinini kullanıyor olduğumuzu sormak için, iş güvenliği yasalarını çıkarmanın yanında uygulanabilirliklerini hayata geçirmek için, siyaset ve siyasetçinin sorun üreten ve sorun konuşan değil, çözüm odaklı siyaset üretmesi gerektiğini düşündüğüm için, temiz siyaset için, ve daha bir çok neden için, hizmet için, desteğinizi bekliyorum. Hatıra olarak sizlere çam fidanları dağıtarak, Nazım Hikmet’in unutulmaz “YAŞAMAK Bİ AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE” diyerek  saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.   

Akhisar CHP teşkilatında Nurhan Gül, Hayriye Hacet resmi olarak  aday adaylıklarını açıklamalarından başka,  geçtiğimiz günlerde  basın mensupları ile bir araya gelen yine bir makine mühendisi  Zerrin Mastan’ın da önümüzdeki günlerde resim bir açıklama yapması bekleniyor. Ayrıca eski ilçe başkanlarından  Güngör Lalancı, görevdeki ilçe başkanı İsmail Fikirli’nin de aday adayı olacakları partililerce konuşuluyor.  CHP’ nin Akhisar teşkilatının her kademesinde 40 yıldır görev alan,   her zaman göreve hazır olduğunu söyleyen, partisi için bir nefer gibi çalışan Orhan Kıvrak ve Belediye Başkan adayı olan  Vehbi Bakırlıoğlu’undan birisinin ilçe başkanlığını üstleneceği  kulislerde konuşuluyor.