Akhisarpress.com - Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa’da İlk İlçe Danışma Meclis Toplantısını Akhisar İlçe Teşkilatı ile Gerçekleştirdi. Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı İ .Hakkı Şenyiğit ve çok sayıda Ak Partili vatandaş katıldı.

Gerçekleştirilen İlçe Danışma Meclis Toplantısında aynı zamanda Eski Akhisar HAS Partililere de rozet takılarak üye sayılarını genişletme kampanyasında da ilk adımı attılar.

Programda İlk konuşmayı Akhisar İlçe Teşkilatı Başkanı İ.Hakkı Şenyiğit yaptı. Şenyiğit, “Değerli katılımcılar öncelikle hepiniz hoş geldiniz . Ben sözlerime başlamadan önce belirtmek istediğim bir hatırlatma var, 10 yıldır iyi ve kötü yol arkadaşlığı yaptığımız, partimize ve bize emeği geçen, kısa bir süre önce kaybettiğimiz değerli dostumuz Yakup Oy, ağabeyimize Allahtan rahmet diliyorum .

Saygı Değer dava arkadaşlarım bildiğiniz üzere biz geçtiğimiz aylarda 1.yılımızı doldurmuş bulunmaktayız. Aylar öncesi köylerimizi ziyaret ettik, bir sene içinde 80 köy hayrına katıldık, mahallelerimizde düzenli olarak teşkilat toplantılarımızı yapmaya çalıştık, Belediyemiz ve sivil toplum örgütlerinin yanında yer aldık. 11 Bin olan 14.500 sayısına ulaştık, %15 olan üye sayısına ulaştık, Ancak sayın genel başkanımızın hızına yetişmek ne mümkün; kendisi baraj sayısını %25’e çıkarınca bizlerde Akhisar’daki üye sayımızı 25.000 ‘ne hedefledik. İnşallah Allah’ın izniyle bunuda başaracağız. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, ve ev ev dolaşarak üye sayımızı artıran Kadın ve Gençlik Kollarımıza Teşekkür Ediyorum” dedi.
Şenyiğit’in ardından Akhisar’da 2 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Salih Hızlı konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Başkan Hızlı, “Bugün burada Partimizin İlçe Danışma Meclis Toplantısını yapıyoruz. Aslında sayın ilçe başkanımız partimizin faaliyetlerini söyledi ama keşke vaktimiz olsa da bende sizlere Akhisar Belediyesi’nin faaliyetlerini söyleyebilseydim. Ancak size şu kadarını size belirtiyim, Bizimi Akhisar Belediyesi olarak çıkarttığımız bir kitabımız var ve o kitabın içerinde yaptığımız bütün faaliyetler var” açıklamasının ardından konuşmasına devam etti. Başkan Hızlı, “ Biz büyük bir medeniyete ev sahipliği yapmış toprak bütünü içerisinde yaşıyoruz. Dolayısıyla bizim misyonumuz ve görevimiz yaptığımız fiziki mekanların ötesinde işlerdir. Bizler bunların farkında olarak siyaset yapıyoruz. Bu kentte hep birlikte büyük ve güzel işler yaptık. Bizler bu işleri bizden önceki güzel işlerin üzerine inşa ettik. O yüzden bu kent 5 bin yıldır hala yaşamını devam ettiren bir kent ve barış içerisinde yaşamayı bilen bir kenttir.” Şimdi Büyükşehir yasası ile birlikte açıkçası ben daha da heyecanlanıyorum, İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımız var, onlar çok büyük işler yaptılar köylerimize. Büyükşehir yasası ile birlikte ben öyle zannediyorum ki, özellikle Akhisar’ımız büyün avantajlar elde edecektir. Buradaki komplikasyonları sürekli gündeme getiren bir siyasi muhalefet olacaktır tabiki, biz onlara da yardımcı olarak bu komplikasyonları da gidererek bu Büyükşehir yasasını bu ile ve ülkeye ne kadar büyük faydalar getireceğini hep birlikte göstereceğiz inşallah. Biraz önce söylediğim bağlamda, biz bütün Akhisar’ı beldeleri ile köyleri ile birlikte planladığımızda zaten var olan kent kimliğini ve kent kültürünü nerelere taşıyabileceğimizi biliyoruz ve bu yüzden çok heyecanlanıyoruz. İnşallah bugünden tezi yok, bütün Akhisar, köyleri ve beldeleri ile birlikte bizim tarafımızdan planlanmaya çalışılacaktır. Bir bütün içerisinde bu kentin kültürünü tekrar yaşatmaya çalışacağız. Biliyorsunuz bizim çok kadim gelenek ve değerlerimiz var. 553 yıldır Çağlak Festivali yapıyoruz, bunların yanında köylerimizin hayırları var. Bunları daha düzenli ve planlı olarak yapıldığını düşünürsek, bu şehir Manisa ili ile birlikte Türkiye’de örnek illerden bir tanesi olacaktır. Bu bütüncül planlama bence Büyükşehir yasasının en önemli hamlelerinden bir tanesi olacaktır. Dolayısıyla sadece siyaset anlamında eleştirmek bence bu kente yapılmış olan haksızlıktır. Eksiklikler varsa hep birlikte konuşuruz, hepimiz medeni insanlarız, tartışırız ama sadece siyaset olsun diye bir şeyleri eleştirmek yanlış göstermek çok doğru değildir diye düşünüyorum” Dedi .

Hızlı’nın ardından Manisa AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur Kürsüye çıktı, Genel Başkan ve Başbakanlarının yolundan hiç sapmayacaklarını belirten Baybatur, “Bizler bu çalışmalarımızla Başbakanımız Liderimizi Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerine yük olmak değil üzerindeki yükü almaya gayret gösteriyoruz ve bunu başaracağız. Başbakanımız gece gündüz demeden bu millete nasıl hizmet etmeyi amaç edindiyse aynı duygu ve düşünce içerisinde bizlerde azami gayreti göstereceğiz. Üye sayımızı daha önce seçmen sayısının yüzde 15 iken Başbakanımız bu hedefi büyüterek yüzde 25 olarak belirledi. Bizlerde bu hedefe ulaşmak için gece gündüz demeden, köy, mahalle temsilcileri, belde ve belediye başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri olarak her gün daha çok çalışarak başbakanımızın koyduğu hedefleri birlikte ulaşacağız. Bu gün Başbakanımıza yalnızca milletimiz dua etmiyor. Filistin’de, Bosna’da Türkmenistan’da yaşayan bütün milletler dua ediyor. Bosna’da Akhisar Belediye Başkanı ile yaşadığımız bir olay bizi çok gururlandırdı. Burada yaşayan bir şehit eşi kadın yanımıza geldi ve şunları anlattı. Sırplar ve Hırvatlar 12 Haziran seçimlerinden önce burada yaşayan Türklere ve Müslümanlara Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Var ya hele o bir seçimi kaybetsin Mostar köprüsünün ayırdığı burayı birleştirip sizleri perişan edeceğiz demiş. Kadının anlattığını aynen söylüyorum. Seçimlerden sonra Başbakanımız dünya liderimizi yaptı balkon konuşmasında Bosna’ya selam olsun dediğinde Sırpların ve Hırvatların sesi kesilmiş. İşte değerli AK Parti ailesi ve büyük milletimiz Başbakanımız bütün mazlum ülkelerinde dualarını alıyor. Allah nasip ederse biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Biz bu millete hizmet etmeyi bir borç bildik ve böyle devam edeceğiz” dedi.


AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise yaptığı konuşmada 2013 bütçesiyle ilgili bilgi vererek, merkez bankası rezervinin 105 trilyon olduğunu vurguladı. Aydemir, Türkiye Cumhuriyeti’nin artık borç alan bir ülke değil borç veren ülke konumuna geldiğini vurguladı. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “ Değerli dostlar artık Türkiye Cumhuriyeti ekonomisiyle, hizmetleriyle yapılan yatırımlarla dünyanın cazibe merkezi haline gelmiştir. IMF kapılarında ve başka ülkelerden borç alan ülke konumundan çıktık borç veren ülke haline geldik. Alan el değil veren el olduk. Dünya krizle boğuşurken, bir çok dünya ülkesi batarken, hatta batma noktasına gelirken, başka ülkeler Türkiye’yi örnek ülke olarak kabul edip rol model olarak görüyor. Krizi nasıl yara almadan sarsıntı geçirmeden geçiştirdiğimizi değil kriz süresince nasıl yatırımların Türkiye’de geliştiğini bizden öğrenmeye çalışıyorlar. IMF ye olan borcumuz artık sıfır konumuna gelmiştir. Merkez bankamızda 105 trilyon paramız var. Artık hedefimiz kişi başına milli gelirin 25 dolara yükseltmeyi hedefliyoruz ve başaracağız. Bunu başaracak gücümüz var. Allah nasip ederse PKK denen terör illetinin de kökünü kazıyacağız ve çok daha bir gülcü ülke olacağız. Buralara yaptığımız okullarla burada dağa çıkan insanın eline silah değil kalem vereceğiz. Artık eğitimli ve bilgili bir toplum olarak dünyanın en güçlü ülkesi olacağız. 2013 yılı bütçemizi geçtiğimiz hafta sonlandırdık.gece gündüz çalıştık ve güçlü bir bütçe hazırladık. Başbakanımız bütçe görüşmelerinin sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında ülkemizin geldiği noktanın hedefinin büyüttü. Biliyorsunuz 4. Olağan Kongremizde Başbakanımız bir hedef belirlemişti. Hedef 2023 artık geride kaldı. Ak Parti birkaç yıllık hedefler değil uzun vadede gelişen ve büyüyen bir ülke hedefleri yarattı. Artık Başbakanımızın da dediği gibi hedefimiz 2071. AK Parti artık milleti ve devleti için büyük hedefler koymaya devam ediyor. AK Parti milletine hizmet eden bir partidir. AK Parti sizin yani milletin kurduğu bir partidir. AK Parti ile bu ülkenin geleceği çok daha güzel olacaktır.” Dedi.

Konuşmaların ardından Eski HAS Parti İlçe Teşkilatı Yönetimine AK Parti Yöneticileri tarafından Rozet takılarak AK Partiye üye yapıldı. Rozet töreninden sonra eski HAS Parti İl Başkanı Ahmet Erdoğdu duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Erdoğdu konuşmasında doğru yolda olduklarını belirtti. Programın devamı ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi.