Son günlerde ülkenin gündemine oturan AK Parti ve Has Partinin birleşeceği iddiaları Akhisar’da da ses getirmeye başladı. 

 

Akhisar HAS Parti Kurucu Üye ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Önder Kenez, partiden istifa ettiğini yaptığı şahsi basın açıklaması ile belirtti.


Önder Kenez İstifa nedenini ise şu şekilde açıkladı., “ Değerli basın mensupları 1 kasım 2010 tarihinde hasparti kurulmuştur. o günden bu zamana kadar Akhisar ilçe teşkilatında kurucu üyeyim ve ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyesiyim . Partimizin 3 ilkesi vardı  “firavunlaşmayacağız, karunlaşmıyacağız, ve belamlaşmıyacağız” demiştik.


ve son günlerde sık kulladığımız slogan “Karun’a Harun diyemeyiz” sloganıydı.  Partimiz bugüne kadar iktidar partisinin yanlış icraatlarını söylemişti bunlar füze kalkanından Suriye olaylarına kadar, hatta Suriye sınırında parti olarak savaşa hayır mitingi planlanıyorduk . Demek ki kısa zamanda  çok şeyler değişmiş ve muhalefet ettiğimiz iktidar partisi ile çok öncelerden konuşulan birleşme haerler, bizim parti büyüklerine sorulduğunda cevapları, “sizler çalışmanıza devam edin, asılsız bu tip haberlere itibar etmeyin” şeklindeydi.


Parti merkezinden gelen karara göre kesin karar açıklamada 15 temmuz pazar günü parti genel merkezinde il başkanları toplantısında verilecekmiş. Ancak o karar her ne olursa olsun, taş yerinden oynadı oturmaz artık. Ben inancımı kaybettim,  ve partiden istifa kararı aldım. 


13 temmuz 2012 cuma günü Akhisar HAS Parti ilçe başkanlığına istifa dilekçemi vermiş bulunuyorum .il ve ilçe yönetimdeki ve partili arkadaşlarımıza siyasi partilerinde başarılar diliyorum” dedi.