CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Gökhan GÜREL 2013 – 2014 eğitim ve öğretim yılının açılışının hemen öncesinde Akhisar Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarını ziyaret etti.

Her iki sendikal kuruluşun ilçe merkezlerindegerçekleşen, Eğitim-Sen Başkanı Ramazan DEDE ve Eğitim-İş Başkanı Ali İLHAN’ın yöneticileri ile hazır bulunduğu ziyaretlerde,Dr.Gökhan GÜREL 2014 yılında yapılacak yerel seçim ve aday adaylığı ile ilgili süreç hakkında bilgi verirken, sendika yöneticilerinden de Akhisar’da eğitimle ilgili sıkıntılar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.Akhisar’daki eğitim sorunlarına detaylı bir biçimde değinen Eğitim-Sen yöneticileri her konuda olduğu gibi, eğitim konusundaki sorunların çözümünde de yerel yönetimlerin önemli katkıları olabileceğini ifade ederlerken, bunun ancak demokratik ve katılımcı yönetimi benimsemiş bir yerel yönetim anlayışı ile gerçekleşebileceğini vurguladılar. Eğer aday olursa, toplumu mümkün olduğu kadar her kesimi ile temsil eden demokratik bir belediye meclisi oluşturulması konusunda Dr.Gökhan GÜREL’den duyarlılık beklediklerini söylediler.

GÜREL : SÖZ VERİP UNUTMA VE ÖTELEME DEVRİNİ SİYASETTEN SİLECEĞİZ

GÜREL yaptığı açıklamada, çok renkli ve çok sesli toplumun demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu, çözümün de önemli bir parçası olacağını ifade ederek ‘Eğer aday olursam toplumun ve sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların bu duyarlılığına kesinlikle kayıtsız kalmayacağım. Her örgütlü yapıya söz verdiğim gibi burada da söylüyorum. Aday olduğum anda ön protokollerle, belediye başkanı olduktan sonra da protokollerle verdiğimiz her sözü bu örgütlü yapılarla imza altına alıp karşılıklı taahhüt altına girip, vadeler koyup projelerimizi ve sözlerimizi gerçekleştireceğiz.
Gerçekleştiremediğimizde de kamuoyuna ve topluma hesap vereceğiz. Söz verip unutma ve öteleme devrini siyasetten sileceğiz. Bizim birlikte yönetme anlayışımız budur.’ diye konuştu.

Eğitim-İş sendikasında da sıcak bir karşılama yapılan Dr.Gökhan GÜREL’e aday adaylığı çalışmasına erken başlamasının her siyasi görüşten toplum kesimlerinde takdirle karşılandığı belirtilirken, Akhisar ile ilgili projeleri soruldu. Dr. Gökhan GÜREL erken çalışmaya başlamasının çok değişik siyasi görüşteki kesimlere ulaşabilmesinde etkili olduğunu söylerken ‘Bu durum aslında Akhisar’ da her kesimin yerel yönetimi değiştirme arzusunun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.‘ diyerek Akhisar ile ilgili projelerini ana başlıklarla paylaştı.

Ziyaretin sonunda Eğitim-İş sendikası üyesi yazarMehmet PEKEL kendisinin kaleme aldığı öykülerden oluşan ‘Yarın Sonbahar ‘ isimli kitabını imzalayarak Dr.Gökhan GÜREL’e hediye etmesi de günün sürprizi oldu.