Geçtiğimiz günlerde medyada çıkan Gördes ve köylerinde içme sularında arsenik alarmı haberlerine AK Parti ilçe yönetiminden basın açıklaması yapıldı. Gördes AK Parti ilçe teşkilatında yapılan basın açıklamasında, medyada çıkan Gördes’in ve civar köylerinin içme sularındaki arsenik alarmı ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden ilçe başkanı Ahmet Esen, Ege bölgesi genelinde jeolojik yapının arsenopiritli olmasından dolayı bölgede yer altı sularında arsenik değerinin yükselmesi normaldir” dedi.

Değerli basin mensuplari,Güzel Gördesimizin güzel insanlari,Son Günlerde Kayacik Belediye Başkani Sayin Ramazan KOYUNLU Gördeste arsenikle ilgili bir haber yaparak,Gördes ve Köylerin içme sularindaki Arsenik oranlari ile ilgili resmi kurumdan aldiği belgeleri basina vermiştir.Bu konuda yapilan çalişmalar hakkinda Sizleri bilgilendirmek istedik.

Arsenikli sular ile ilgili değerler bundan önce 50 mg üzerindeki sularin içilmesinin insan sağliğina zarari olduğu belirtilmekte iken Sağlik Bakanliği bu orani 10 mg rakamina çekmiştir.Neticede Gördes'te ve Manisada yeralti sularini kullanan yerlerde ölçümler yapilmiş,Gördes'tede bu ölçümler yapilmiştir.Ölçüm yapan arkadaşlarimiz ne zaman ve ne ölçüde arsenik ölçümü yapmiştır,Bilmiyoruz.değerlere baktiğimizda Karayağci ve Boyali Köylerinin ölçümlerin arsenik oranlari fazla çikmiş ve İl Genel Meclisi ve Özel İdare vasitasiyla bu köylerimize aritma kurulmuştur.Ege bölgesi genelinde jeolojik yapının arsenopiritli olmasından dolayı bölgede yer altı sularında arsenik değerinin yükselmesi normaldir. 2008 Yılında İzmir içme sularında arseniğin yükselme nedeni yakında bir madencilik faaliyeti olduğundan değil de arsenopiritli bölgeden içme suyu temininden kaynaklanmıştır. Kaldı ki, Kayacık Kasabası civarı volkanik bir yapı olmasından dolayı ve Hidrotermal getirimlerin yoğun olmasından dolayı yer altı sularında arseniğin yüksek olması olağan bir durum olabilir. Kayacık Kasabası Nikel maden tesisine 13 Km uzaklıkta olup, Aynı su havzası sınırları içerisinde değildir, Yani proje alanı ile Kayacık Kasabasına herhangi bir etkileşim söz konusu değildir. Maden işletmesinde 2008 yılından bu yana maden üretimi yapılmamaktadır.

Kayacik kasabasinda Kayacik Belediye Başkani arsenik ile ilgili araştirma yaptiğini ve aritma kuracağini beyan ederek Gördes Belediyesine İller Bankasi kredisi kullanarak arıtma tesis yapacağim diye başvurmuş akabinde Gördes Belediye Meclisi aldiği kararla alinacak kredinin sadece aritmada kullanilmasi şartiyla oy birliği ile izin vermiştir.Giden valimizde Sayin H.İbrahim DAŞÖZ konuyla ilgilenmiş ve İller Bankasi vasitasiyla aritma için izin alinmiş ama Kayacik Belediye Başkani Ramazan KOYUNLU bu krediyi almamiş ve aritma tesisi kurulamamiştir.

Ayni zamanda Kayacik Belediye Başkani Ramazan KOYUNLU Arseniğe Nikel işletmesinin sebeb olduğunu belirtmiştir.Fakat İşletme şuan deneme üretimine dahi geçmediğinden bu şekildeki suçlamanin hiç bir değer ifade etmediğini belirtiyoruz.

Kayacik Belediyesi 2009 Yerel Seçimlerinden Önce borcu olmayan ender belediyelerden biri idi.Fakat ne kadar borcu olduğu Büyük Şehir yasasi çiktiği zaman sorulduğunda yaklaşik 300 Bin lira borç olduğunu Sayın Kayacik Belediye Başkani Ramazan KOYUNLU beyan etmiştir.

Kayacik Kasabamıza ne hizmet verdi? Bu borcu nerelere hizmet ederek yapti sormak lazim.Bunu nasil ödeyeceğini bilmeyen ve Kayaciğa kendi zeytinyaği işletmesi dişinda hizmet vermeyen Kayacik Belediye Başkani Ramazan KOYUNLU nun ufak işler peşinde koşmasi ve yapilan hizmetleri görmemesi, Yapılan Aritma tesislerini görmemesi düşündürücüdür.

Kendi Zeytinyağı Fabrikasinin atiğini fosebtik çukura atan ve 1 yil boyunca almayan,Çevreye Rahatsızlık verici kokular veren ve bu çevreye duyarlılığı kendi işletmesinde görmemezlikden gelen ve daha sonra kendi zeytinyağı işletmesine bile aritma tesisini kurmayarak işgüzarlik yapmaktadır.

Manisa Valiliği,İl Özel İdaresi,İl Genel Meclisi başta olmak üzere sorumluluk taşıyan tüm kurumlar üzerine düşen görevlerini eksiksiz olarak yaparak,Halkımıza Sağlikli su içireceğinden hiç şüphemiz yokdur.

Bizler Gördesli hemşerilerimizi herkesten çok düşünmekteyiz. Vatandaşımıza sağlıklı su içirme konusunda Kobaklar köyü Kızılcık mevkiinden Erikli su lezzetinde içme suyunu DSİ ile birlikte halkımıza kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Proje ihalesi yapıldı. Sağlığa değer veren bir AK Parti var, vatandaşına sonuna kadar hizmet veren bir AK Parti var. Bizler hizmete devam edeceğiz. Mart ayından sonar da Gördes'in mahallesi olacak Kayacığa' da Kayacık Belediye Başkanı Ramazan Koyunlu'nun kurmayı reddettiği arıtma sistemini de kurmak bizim öncelikli işimiz olacaktır.

Biz bu zamana kadar hep birlikte Gördes'e hizmet ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Unutulmaya yüz tutmuş Gördes'e yıllardır yapılmayan hizmetleri biz yaptık yapmaya da devam ediyoruz.

Basın açıklamasına İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Doruk, İlhan Türe ve birçok AK Partili katıldı.