Haber Merkezi - CHP, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nu, ardından da Parti Meclisi'ni toplayarak, büyükşehir, il ve ilçe adaylarını tek tek oyladı. CHP, dünkü toplantı ile büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının 746’sını belirledi.

CHP MYK ve PM tarafından Manisa büyükşehir adayının ve çoğu ilçesindeki adayların kesinleşmesine rağmen Akhisar’da adayın resmi olarak açıklanmaması Akhisar halkında merak uyandırdı.

Yoğun telefon ve mesaj trafiği nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Gökhan Gürel; “Partimiz Akhisar’da aday belirleme sürecinde önce bir kamuoyu yoklaması sonra da bir temayül yoklaması yapmıştır. Temayül yoklaması sonrasında yaptığım açıklamada da belirttiğim gibi partimiz bu iki yöntemin sonucunu değerlendirerek, parti meclisinde onaylayarak kesin adayı ilan etmesi beklenmekteydi. Ancak son parti meclisi toplantısından sonra Akhisar için kesin aday henüz ilan edilmemiştir.” diye konuştu.

Öte yandan aday adaylığı sürecinin resmi olarak devam ettiğini belirten Gürel; “Ben temayül yoklamasından bu yana genel merkezimizin vereceği kararı beklerken aynı zamanda ekibimle birlikte çalışmalarıma devam ediyorum. Partimizin yetkili kurulları temayül yoklaması ve kamuoyu yoklamaları sonuçlarını değerlendirerek çok kısa bir süre içerisinde karar verecektir diye düşünüyorum. Bu kararın Akhisar halkı için en iyi şekilde verileceğine olan inancım tamdır. Genel merkezimizin vereceği her türlü karara ben ve arkadaşlarım saygı duyacağız ve partimiz için çalışacağız” dedi.

Ayrıca Akhisar’da kısa sürede yaptığı çalışmalarla hem kamuoyunun ciddi desteğini almayı, hem de örgütün desteğini almayı başaran Dr. Gökhan GÜREL “Halkımız kamuoyunda, Akhisar CHP örgütümüzün üyeleri de temayül yoklamasında verdiği olağanüstü destekle beni bağrına bastığını göstermiştir. Onlara sonsuz teşekkür ediyor ve görev verilirse onları mahcup etmeyeceğimi, 25 yıllık yerel iktidar özlemine son vereceğimi ifade etmek istiyorum.” diyerek sözlerine son verdi.