İlk olarak proje hakkında bilgi veren ve projenin uygulanacağı alanında TCDD’ye ait olduğuna vurgu yapan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “Demiryollarını dışarıya deplase ettiğimizden dolayı bu demiryolu gar binasının olduğu yer ve Pazar yerinin olduğu yer ile alakalı bizim çok acilen çalışma yapmamız gerekiyordu. Bu alanı güzelleştirmemiz gerekiyordu. Bu alanı güzelleştirirken proje üretmemiz lazım, biz sözle iş yapmıyoruz, biz yapmış olduğumuz icraatların tamamını veya vaatlerimizin tamamını biz dokumayanlarımızla ve projelerimizle görsel bir şekilde Akhisarlılarımızla paylaşmak istiyoruz. Her şeyi şeffaf bir şekilde halkımızın ve milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. Dolayısıyla biz bu kendi projelerimizin basın aracılığı ile bütün Akhisarlılara duyurmak istedik. Bu alanın ne kadar güzel ve değerli olacağını sizlerle paylaşmak istedik.

Pazar yeri ve pazarcıların tüm hakları korunuyor

Şimdi Zeytin Dalı Yaşam Merkezi isimli projemiz yaklaşık 60 bin metrekare alan üzerine yapılacak ve bir de 8 kilometre uzunluğunda demiryolu vardı. Bu demiryolunu biz deplase ettik. Raylar bugün itibari ile biliyorsunuz sökülmüş durumdadır. Demiryolu da yeni yerine faaliyetini sürdürüyor. Bu 8 kilometrelik tren yolu ve Pazar pazarı alanı ile birlikte Cumhur ittifakımızın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Eryüksel, çok güzel bir proje hazırladı. Burada bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, sosyal alanlar, dinlenme alanları oluşturdu. Mevcut Pazar yerimiz tamamen korunuyor. Pazarcılarımızın hakları tamamen korunacak. Halkımızın milletimizin hemşehrimizin rahat bir şekilde pazara ulaşmasına engel hiçbir şey yok. Aynı bugüne kadar nasıl pazarlıklarını ve ihtiyaçlarını görüyorsa bundan sonra aynı şekilde gidereceklerdir. 

Akhisar’ın en prestijli alanı olacak

Ancak biz bununla yetinmedik, 60 bin metrekarelik bu alanda milletimiz teveccüh gösterirse oylarıyla Hüseyin başkanımız seçilirse görülen bu projedeki alanları oluşturacak ve bu alan Akhisar’ın belki de en prestijli alanı olacaktır” dedi.

1 yıl içerisinde çalışmalar başlayacak

Zeytin Dalı Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren Cumhur ittifakı AK Partili Akhisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Eryüksel, “sadece Pazar günü kullanılan Pazar yeri olarak kullanılan bir alan değil haftanın her günü aktif yaşayan bir alan haline gelecek. Burada otelimiz de olacak, değişik kültürel amaçlı Akhisar’da faaliyet gösteren kültürel amaçlı derneklere rahat bir yaşam alanı sunulacak bölüm olarak fiziki mekanlarla birlikte. Ayrıca küçük süs havuzları ve süs kanalları ile yaşam merkezi oluşturacağız. Burada projemize onay veren TCDD 3. Bölge Müdürü Selim beye anlayışı için çok teşekkür ediyorum. Hızlı bir şekilde bunu harekete geçireceğiz, çünkü bu alanın tamamı boş bir alan. Yani 1 yıl içerisinde bunun uygulama projelerini ben çıkacağını tahmin ediyorum. Bir yıl sonra biz burada Allah nasip ederse temelini atar, uygulamaya başlarız. Bu gördüğünüz alanlar boş ve burada yaşayan mekan sahiplerine de mutlaka onların yaşamlarını, ticarethanelerini devam ettirecekleri hakları ile beraber sunulmak şartıyla kolaylıklar sağlanacaktır. Pazar yerinde de biraz iyileştirmeler, biraz büyütme, daha sağlıklı bir Pazar yeri, yani hayat standartları neyse günümüzde o standartlarda bir Pazar yeri ve yaşam alanları yapacağız. Haftanın 7 günü, yılın 365 günü çalışacak bir yer haline getireceğiz. Alternatif yaşam merkezi ve alışveriş merkezleri de olabilir” dedi.

Akhisar’da otel eksikliğine de değinen Eryüksel, “Akhisar’da reprezantların bile kalabileceği bir yatak yok. Yani çok hareketli bir şehrimiz var. Bu alan içerisinde ayrıca 10 katlı otel projemiz de var. Bunu da hayata geçirmek istiyoruz” dedi.