Mustafa ÖZDEMİR

Eşitlikçi, özgürlükçü, yeşil-sol bir siyasi alternatif yaratmak için Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile Yeşiller Partisi'nin yürütmekte olduğu çalışma kurulacak yeni bir partide birleşmeye doğru ilerliyor.

25 Kasım’da Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde Kuruluş Kongresinin yapılacağını belirten Akhisar EDP ilçe başkanı Özgün Hepşen konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Umudumuzu büyütmek için yola çıkıyoruz diyen Hepşen sözlerinde; “Günümüz AKP iktidarı gittikçe artan bir otoriterleşme ve muhafazakârlaşma eğilimi ile toplumu kuşatırken, karşısında yine eski dünyanın zihniyetiyle hareket eden bir muhalefet bulunuyor. Böyle bir Türkiye’de yeni bir siyasete; özgürlükçü, eşitlikçi, ekolojist, katılımcı, toplumsal ve onarıcı adaletten yana bir mücadele anlayışına olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bu yüzden hepimiz üye olacağımız, oy vereceğimiz, dünyayı değiştirmek için dostlarımız ve yoldaşlarımızla birlikte mücadele edeceğimiz, ilkelerini ve hayallerini paylaştığımız politik önerilerini ciddiye aldığımız, herkesin eşit, herkesin farklı olduğu, çoğulcu bir siyasi partiye ihtiyaç duyuyoruz. Böyle bir siyasi seçeneğin yaratılmasını hayati önemine sahip olduğunu düşünüyoruz.

Bizler gerçek özgürlüğün, gerçek eşitliğin, gerçek adaletin, gerçek demokrasinin ve doğayla uyumlu bir yaşamın mümkün olduğuna inanıyoruz. Bizler gücümüzü, yalnızca yaşadığımız toprakların tarihinde değil, insanlık tarihinde de benzer umutları yeşertmek için türlü fedakârlıklara katlanmış insanların yarattıkları gelenekler, fikirler ve değerlerden alıyoruz.

Bizler bütün dünyada adaletsizliğin derinleştiği, şiddetli yükseldiği, demokrasinin tahrip edildiği bir zamanda, iklim değişir, doğa tahrip edilir, ekolojik yıkım insan uygarlığını ve hatta üzerinde yaşadığınız gezegenin varlığını tehdit ederken, bu seçeneğin demokratik, özgürlükçü ve ekolojist bir seçenek olması gerektiğini düşünüyor ve herkesin eşit, herkesin farklı olduğu, çoğulcu “YEŞİL VE SOL” bir siyasi partiye ihtiyaç duyuyoruz.

Bu yüzden EDP ve Yeşiller olarak birlikte çalışmak ve yeni bir siyasi seçenek yaratmak için 2011 sonunda yola çıktık. Birlikte çalışmaya Ocak ayı ortasında başladık. Bu süre içerisinde 30 ilde demokrasi konferansı, Demokrasi ve Ekoloji forumları, atölye çalışmaları ve seminerlerden oluşan 50’yi aşkın toplantı yaptık. Binlerce insanla buluştuk. Toplumun özgürlükçü, eşitlikçi ve yeşil bir siyasete hazır olduğunu gördük. Böyle bir siyasi seçeneğin yaratılmasının hayati öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Yeni bir siyaset için bir araya geldik. Amacımız iki partinin sınırlarını aşan hareketinizi geniş kitlelerle buluşturan, topluma heyecan veren yeni bir siyaset yaratmak.

Bu amaçla tüm Akhisarlıları 8 Kasım’ da gazeteci yazar Aydın Engin, EDP MYK üyesi Ayla Şeşan ve Yeşiller Partisi temsilcisi Efe Gökdoğan’ın konuşmacı olarak katılacağı Manisa öğretmen evinde saat 14:00‘te ‘Manisa yeni siyaset buluşmasına ve 25 Kasım’da Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde Kuruluş Kongresi’ ne tüm Türkiye ‘ de yeni bir siyasi seçenek yaratmak için görüşlerimiz, enerjiniz ve heyecanınızla aramıza bekliyoruz. Gelin yeni bir siyasi seçeneği birlikte yaratalım. İstersek Akhisar değişir, istersek Türkiye değişir! Bu davet hepimizin katılın hep beraber değiştirelim.” Dedi.