Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, Akhisar Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Men ile Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral’ı makamlarında ziyaret ederek Akhisar için oluşturdukları projeler için bilgi alışverişinde bulundu.

“AKHİSAR’DAKİ ESNAF SAYIMIZDA BİR AZALIŞ VAR”

Sivil toplum kuruluşları ile Akhisar Belediyesi arasındaki işbirliğini sağlamak adına girişimler yapacaklarını söyleyen Besim Dutlulu, Akhisar için oluşturacakları projeleri karşılıklı güven ortamında hayata geçireceklerini ifade etti. 700’den fazla üyeye sahip olduklarını belirten Akhisar Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Men, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Esnafların şehirler için önemini hepimiz biliyoruz. Son 10 yılda Akhisar’daki esnaf sayımızda bir azalış var. Belediyemiz ile karşılıklı güven ortamında projeler geliştirerek ilçe ekonomimize katkı sağlamayı ve esnafımızın yüzünü güldürmeyi çok isteriz. Umarım bu yerel seçimler Akhisar için hayırlı olur” ifadelerini kullandı. 

“DAHA MODERN BİR PAZAR YERİ ÇOK İYİ OLUR”

Daha sonra Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral’ı ziyaret eden Dutlulu, Pazar yerleri ile ilgili projeleri hakkında oda başkanı ile bilgi alışverişinde bulundu.  Pazar yerleri ile ilgili sorunları ve isteklerini Besim Dutlulu’ya ileten oda başkanı Güral, “Pazar yerleri ile ilgili bir proje uygulanacaksa biz buna hayır demeyiz. Daha modern, otoparklı ve geniş pazar yerleri hem esnaf için hem de alışveriş yapacak vatandaşlar için çok iyi olur. Ama pazarcı esnafımızın mevcut yerini koruyabilmek ve geniş alanlarda diğer pazarcı esnaflarımıza da yer verilmesini istiyoruz. Bunlar olmayacak şeyler değil. Pazarcılar odamız, pazarcı esnafımız ve belediye başkanımız ile otururuz ve bu kararları birlikte alırız” ifadelerini kullandı.

“AKHİSAR’A HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ GETİRECEĞİZ”

Pazar yeri ve katlı otopark projelerini entegre şekilde, pazarcı esnafını mağdur etmeden, onların çalışma düzenlerini kolaylaştıracak şekilde hayata geçireceklerini belirten Besim Dutlulu, esnaf dostu bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını söyledi. Dutlulu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biz projelerimizi hayata geçirirken odalarımız ve esnaflarımız ile toplantılar düzenleyerek, onların fikirlerini alarak hareket edeceğiz. Bunu sürekli söylüyoruz. Sizin istemeyeceğiniz ya da sizi mağdur edecek bir projeye zaten başlamayız. Biz esnaf dostu bir belediye olacağız. Projelerimizi oluştururken Akhisarlılara bundan nasıl fayda sağlarız düşüncesiyle hareket ediyoruz. Pazar yerlerinin sıkıntısını siz de çok iyi biliyorsunuz. Pazarcı esnafımız kadar, alışveriş yapan vatandaşlarımızdan da çok şikayetler alıyoruz. Bu yüzden daha modern, çağa ayak uyduran hizmetleri artık Akhisar’ımıza kazandırmak istiyoruz. Karşılıklı güven ve işbirliği ortamında inşallah 31 Mart’tan sonra projelerimizi hayata geçirmeye başlayınca tekrardan oturup, diyalog kurarak Akhisar’a hak ettiği hizmetleri getireceğiz.” Haber Merkezi.