Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, Hashoca, Şeyhisa, Efendi ve Ulucami Mahalleleri’nde başlatacakları kentsel dönüşüm uygulamalarıyla, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirileceğini ve Akhisar’ın çağdaş bir görünüme kavuşacağını söyledi. 

KAZANAN AKHİSAR OLACAK

Parkların, sosyal alanların, modern yapıların yapılacağı proje için; planlı, yerinde, doğru ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap veren, dönüşüm tamamlandıktan sonra da gerekli takip ve güncellemelerle Akhisar’a çağ atlatacağını söyleyen Besim Dutlulu, amaçlarının sadece bina dikmek değil  modern yaşam alanları inşa etmek olduğunu söyledi. ‘Biz kentsel dönüşümü ‘rantsal dönüşüm’e çevirmeyeceğiz’ diyen Dutlulu, “Parkların, sosyal alanların, modern yapıların yer alacağı ferah ve çağdaş yaşam alanları üreteceğiz. Konutu Akhisar’daki müteahhit yapacak, projesini Akhisar’daki mimar ve mühendis çizecek, çivisi dahil Akhisar’daki nalburdan alınacak. Bu projenin kazananı Akhisar olacak” diye konuştu.

HALKIN FİKİRLERİ ALINACAK

Hashoca, Şeyhisa, Efendi ve Ulucami Mahalleleri ile başlatılacak kentsel dönüşüm uygulamalarıyla Akhisar’ın çağdaş bir görünüm kazanacağına dikkat çeken Dutlulu, “Şehrimizin çağdaş bir görünüm kazanması sağlanırken, vatandaşlarımızın yaşam alanlarının yeniden planlanması birincil önceliğimiz olacak. Sadece başınızı sokacak konut değil, modern, çağdaş ve daha yeşil yaşam alanları üreteceğiz. Kentsel dönüşüm orada yaşayanları yerlerinden ederek değil, vatandaşlarımızın memnuniyeti gözetilerek, insanların komşuluk ilişkilerini bozmadan yapılacak. Projenin her aşamasında halkın fikirleri alınacak. Böylece hem hak sahipleri memnun olacak hem de Akhisar memnun olacak” şeklinde konuştu. Haber Merkezi