Demokratik Sol Parti 7 Haziran Genel Seçimlerinin startını Akhisar’da verdi.  Demokratik Sol Parti Manisa’da seçime girecek olan Adaylarını Akhisar ilçe teşkilatında tanıtımını yaparak seçim startını verdi.

9 Milletvekili Aday Aday’ından 7’sinin katıldığı tanıtım toplantısında DSP Akhisar İlçe Başkanı Kadir Arat, Geleneğin bozulmadığını ve startın Akhisar’dan verildiğini söyledi. Başkan Arat, “Rahmetli Kurucu Genel Başkanımız ve Başbakanımız Bülent Ecevit seçim çalışmalarına hep Akhisar’dan başlardı. Bizde geleneği bozmadık ve seçim startını Akhisar’dan veriyoruz.” İfadelerini kullandı.

DSP Manisa İl Başkanlığı görevinden istifa ederek Milletvekili Adayı olan Mesut Öztürk’te Türkiye’yi yönetmeye talip olduklarını dile getirdi. Öztürk, “Türkiye son 12 yıldır karanlık bir geleceğe doğru sürükleniyor. Bizler ise ülkemizi ve halkımızı bu karanlık yoldan çıkarıp, rahmetli kurucu genel başkanımız Bülent Ecevit’in izinde aydınlık bir geleceğe çıkarmak istiyoruz. Bunun için ben ve 9 arkadaşım aday olduk.  İnşallah Halkımız 7 haziranda en doğru seçimi yapacak ve ülkemiz yeniden refaha kavuşacak” dedi.

Henüz için adayların sıralamasının belirlenmediğini de söyleyen Mesut Öztürk, “Genel Merkezimizin takdiri doğrultusunda aday sıralamamızı oluşturacağız. Ancak sıralama ne olursa olsun, bizler var gücümüz ile çalışıp 7 hazirana kadar güvercini uçuracağız.” Dedi. 

DSP Manisa Milletvekili Adayı olan, aynı zamanda parti meclis üyesi Akhisarlı Mehmet Gündüz’de aday tanıtım toplantısında CHP ile olan birleşme süreci hakkında değerlendirme yaptı. Gündüz, “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi ile birleşme talebinde bulunduk. Bu talebimizi kendilerine de ilettik. Ancak bizlere herhangi bir geri dönüş olmadı. Bu nedenle DSP olarak seçime girme kararı aldık.” dedi.

9 kişilik Aday listesi içerisinde 2 kişinin Akhisarlı olduğunu söyleyen DSP İlçe Başkanı Kadir Arat’ta, “Manisa’da seçime girecek 9 adayımızın ikisi Akhisarlı ve bu beni bir Akhisarlı olarak onurlandırdı. 7 Hazirana kadar biz elimizden gelen çalışmalarımızı yapacağız, gerisi halkımızın takdiri..” şeklinde konuştu.

Tanıtım toplantısında diğer adaylarda kısaca kendini tanıtıp projelerini anlattı. İşte DSP’nin Manisa Milletvekili Aday listesi

Tahsin Çankaya, Eşref Yılmaz, Tanık Cevher, Mehmet Gündüz, Mehmet Canpolat, Mesut Öztürk, Ahmet Turgut, Tülin Öz, Sefa Dağlı