Pandemi sürecinden dolayı sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Paşa Mahallesi 10 Sokak No:48’de düzenlenen kongrede divan kurulu başkanı DSP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Hüseyin Sefa Dağlı, divan üyeliğine A. Akın Tokcan, yazman Seyfettin Mezineler seçildi. 

Kongre öncesi DSP Parti Meclis Üyesi Mehmet Gündüz; “Öncelikle bir önceki dönem yıllar ilçe başkanlığı yapmış İbrahim Kadir Arat’a teşekkür ediyorum. Yeni seçilen başkanımız Nurettin Demirsu ve yönetim kurulu üyelerine tek tek teşekkür ediyorum. Demokratik Sol Parti yeni yönetimin Akhisar ilçemizin siyasetine katkı sağlayıp yön vereceğine inancımız tamdır. 

DIŞ POLİTİKADA YALNIZ KALDIK

Ülkemizin ekonomik durumu herkesin bildiği üzerine malum, 18 yıldır yanlış yönetilen dış politikamızda yalnız kaldık. Bu partili Cumhurbaşkanlığı bizim görüşümüzce sürdürülebilir bir sistem değildir. Kuvvetlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi sağlamalıyız. Dış siyasette de çevremiz kuşatılmış durumdadır ve Türkiye’nin bir beka sorunu vardır. Ama bundan yaklaşık 15 yıl önce emperyalistlerin dayattığı büyük Ortadoğu projesi ve eş başkanıyım diye gururlanan dönemin AKP’li başbakanı bugünün sayın Cumhurbaşkanı idi. Bu proje kararlılıkla yürütüldü ve bugünkü duruma geldik. Bizi Akdeniz’de kıyılarımıza hapsetmeye çalışıyorlar. Avrupa Birliği’nin de desteği ile Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan’a ülkemizin işgalinde verdikleri desteğin bugünde aynısını yapmaktalar. Sevr’i tekrar uygulama peşindeler. Bunun başını çekende Fransa’dır. Fakat Fransa Cumhurbaşkanı Macron şunu bilmelidir ki Antep’in neden Gazi, Urfa’nın neden şanlı, Maraş’ın neden kahraman, unvanlarının verildiğini bilmemektedir. Bu geçmişi Macron ve onun gibilere dedeleri herhalde anlatmamışlar. 

83 MİLYON BERABERİZ

Ülkemizin beka sorununa Türkiye Cumhuriyeti’nin 83 milyon her ferdi beraberdir. Biz Demokratik Sol Partililer emperyalistlerin bize dayattığı hiçbir oldubittiye teslim olmadık ve olmayacağız. Gün beraber olma günüdür. Parlamento dışındaki partilerde Parlamento içindekilerde birlik olma zamanıdır. İç siyaset malzemesi yapmadan bu oldubittilere hep beraber karşı çıkmalıyız. Ülkemizi daha önce de 3 defa yönetmiş Demokratik Sol Parti olarak amacımız iktidar olmaktır. Bunun içinde var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Diye konuştu. 
 












Mehmet Gündüz

Nurettin Demirsu