Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, CHP Manisa İl Başkanı Musa Semih BALABAN, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye UYSAL, CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut ÇAVUŞ, CHP Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma CELEBCİ, CHP Akhisar İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA’ yı makamında ziyaret etti.

Ülke gündemindeki konuların ve tarımdaki sorunların konuşulduğu görüşmede Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA ”Üreticilerimiz şu anda afaki şekilde artış gösteren girdi maliyetlerinin karşısında ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Gübre, mazot ve işçi masraflarını karşılamakta güçlük çeken üreticimiz, gelecek yıl için arazilerine uygun bakımı yapamamaktadır. Tarımdaki bu sıkıntılar kırsaldaki göçü hızlandırmakta, bu da üreticilerimizin işçi bulmasında sorunlar yaratmaktadır. Zeytinde rekoltenin önceki yıllara göre %60 düştüğü bu yılda bile işçi sıkınıtısı yaşanırken, zeytin rekoltesinin fazla olduğu senelerde bu sıkıntı daha çok gündeme gelecektir. Kırsaldaki desteğin artması ülkemiz tarımı ve ekonomisi için oldukça önemlidir” Dedi.

Dünyada gıda üretiminin önemini vurgulayan CHP Manisa İl Başkanı Musa Semih BALABAN “Geleceğin en stratejik iki ürünü gıda ve su olacak, ülke olarak kendimizi buna hazırlamamız ve tarım politikalarımızı bu doğrultuda oluşturmamız gerekiyor. Şu an yaşanan sıkıntı ve sorunların önüne geçebilmemiz için geleceğe dönük planlarımız önem arz etmektedir” Dedi.

Üreticilere verilen desteğin yetersiz olduğuna değinen Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU “Tarımı desteklemek amacıyla 2006 yılında çıkan Tarım Kanununun 21. Maddesindeki ‘Bütçeden ayrılacak kaynak, gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamaz’ hükmüne rağmen 15 yıldır tarımsal destekler % 1’in altında kalmıştır. Hükümet kanunu uygulamalı ve 2022 bütçesinde tarımsal desteklemeler için en az 63 milyar lira kaynak ayırması gerekmektedir” dedi. 

Ziyarettten memnuniyetini dile getiren Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA misafirlerini kapıya kadar uğurladı.