Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Samsun Milletvekili Hayati Tekin ve Eskişehir Milletvekilimiz Utku Çakır Özer,  Akhisar Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi, her milletvekilini kendi seçim bölgesi dışında görevlendirerek 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası değerlendirme çalışmaları kapsamında CHP Samsun Milletvekili, CHP Eskişehir Milletvekili ve CHP Ankara Milletvekili,  çiftçilerin istek ve önerilerini dinlemek ve çözüm üretmek adına Akhisar Ziraat Odası Başkanlığına ziyarette bulundu.

Ankara, Samsun ve Eskişehir Milletvekillerine, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin, Manisa İl Kadın Kolları Başkanı, Şehzadeler İlçe Başkanı, İl Başkanlığı saymanı ve partililer eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren ev sahibi Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa; milletvekillerine “hoş geldiniz” diyerek 1 Kasım seçimlerinde şimdiden başarılar dilediğini iletti ve sözü milletvekillerine bıraktı.

Açılış konuşmasını yapan CHP Manisa İl Teşkilatı başkanı Mustafa Ada;  “Milletvekillerimizin çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulunacağız. Ziyarette bulunduğumuz yerlerde sizleri dinleyeceğiz, gündemle ilgili bir takım karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız” diye konuştu.

Ardından konuşan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi; “Partimiz bize böyle bir görev verdi. Milletvekillerimiz tüm Türkiye’yi geziyor ve 7 Haziran sonrası gelişmeleri sizlere aktarıyor ayrıca bir erken seçime binaen sizlerin görüş ve önerilerini topluyor. Her vekil kendi seçim bölgesi dışında başka bir bölgede görevlendirildi. Biz üç arkadaşımıza da bu bölge tesadüf etti ve bu vesile ile bu bölgeye geldik. Geliş amacımız 7 Hazirandan sonraki süreci sizlere aktarmak, sizlerle paylaşmak ayrıca sizlerin görüş önerilerinizi bir kaleme alıp buranın raporunu hazırlamak gibi bir görevimiz var.

7 Hazirandan sonra ne yaşandığını kısaca aktarmak isterim. Hepimiz bekledik. Bu ülkede güçlü bir koalisyon olsun toplumun bütün kesimlerini kucaklayan ve bu ülkede daha çok barış dilinin kullanıldığı, uzlaşı dilinin kullanıldığı geniş tabana yayılan ve çok geniş kitleleri temsil eden koalisyon kurma iradesi bizim partimizde vardı. Bizim partimiz bu süreçte şöyle bir tavır takındı, bir daha ki yapılacak olan seçimde oy kaybetmek uğruna şu gelinen noktada biz elimizi taşın altına koymak istedik. Hiç bir partinin ve hiçbir seçimin Türkiye’den daha önemli olmadığını düşünüyoruz. Ak Parti bu koalisyon ortaklığına ayak diredi tek başına iktidar olmayı istedi ve gelinen bu noktada erken seçimin 1 Kasımda olduğu gerçeği ortaya çıktı.

Hep Milletin iradesine saygı dedik ve milletimiz bu dönemde bize koalisyon yapın ve bu ülkeyi yönetin dedi. Ancak biz bu koalisyona ortak olma çabamızı gösterirken Ak Parti uzlaşmaz ve anlaşmaz bir tavır ile ayak diredi. Ben olmazsam olmaz diyerek milletin iradesine saygısızlık etti” ifadelerini kullandı.

Sonrasında sözü alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer koalisyon görüşmeleri içeriğine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak; “ İlk görüşmede Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 4 yıllık sağlam bir hükümet kurulması için bizim hazır olduğumuzu söyledi. Görüşmelerin süresi 32 gün deniyor; ama toplam görüşme günü 10 gündür.  Bu görüşmelerde biz kendi ilkelerimizin yanı sıra olmazsa olmazlarımızı da ortaya koyduk. Görüşmelerde Davutoğlu’nun geçici bir seçim hükümeti istemesi üzerine görüşmelerden sonuç alınamadı. Biz 7 Haziran genel seçimlerinde halkın gösterdiği sağduyuyu 1 Kasım seçimlerinde de göstereceğine inanıyoruz. Bu sağduyu ile halk AKP’ye büyük bir ders verecektir. Milletimiz bir Kasım günü gelen AKP’yi yine bir Kasım günü koltuğundan edecektir” diye konuştu. 

Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerde bulunarak “Kaçak saraydaki zatın el koyması üzerine koalisyon süreci, CHP’nin tüm iyi niyetine rağmen ülke hükümetsiz bırakıldı ve kaos pozisyonuna getirildi. Hepsi birer figürandır. Durum basit değil; her gün şehit haberi geliyor. Sadece kendi kirli geçmişini örtmek için ülkeyi kaos ortamına sürükledi. Ortaya çıkan tablo sunidir. İçimiz kan ağlıyor. Ama bize dayatılan 1 Kasım seçiminde milletimize güveniyoruz. Bizim özümüzün dayandığı kesim dar gelirli kesimdir; çiftçidir, işçidir. CHP olarak tek başına iktidar istiyoruz” dedi. 

Milletvekilleri konuşmalarının ardından üreticilerin sorunlarını ve isteklerini dinleyerek değerlendirmelerde bulundu.