Akhisar Bakkallar Odası'nın Garden Park'ta düzenlediği kahvaltı programına katılan CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Bakkallar Odası başkanı ve yönetimine teşekkürlerini iletti.

Kahvaltının samimi ortamından ve kendisini bir arkadaş bir dost ortamındaymış gibi hissettiren havasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Özel; “Bakkallar bizim için bambaşka yeri olan esnaflar. Daha 2 yaşında 3 yaşında elimizde boş kaseler ile bakkallar amcaya yoğurt almaya giderdik. İlk sosyalleşmeyi bakkal amcaya teyzeye giderken yaşadık. Dünyada büyük yapılık git gide kuvvetlenmesi, perakende sektörünün en büyük darbeyi bakkala yedi. Dünyada bu konuda alınmış önlemler var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak AVM yasasını 200’li yılların başında gündeme getirmiş, ortaya koyduğu etkin muhalefet anlayışıyla 2003-2005 yıllarında dönemin başbakanının bu konuda söz vermesini sağladık. Geçmiş yıllarda çıkan kanunda dağın fare doğurduğunu hep beraber yaşamış bulunuyoruz.  Amerika’da hükümet konağından 46 kilometre uzaklıkta olurken Türkiye’de şehrin göbeklerinde yapılmaktadır. Mahallelerde bile küçük temsilcilikleri açılmaktadır. Bakkallar ve küçük marketler en büyük sıkıntıyı çeken esnaflar. İktidar olduğumuz takdirde AVM yasasını yeniden ele alınmasının sözünü veriyoruz.

Zorunlu Kesilen Sosyal Güvenlik Destekleme Primini Sıfırlayacağız

Küçük esnafın bir yıl boyunca ödediği Vergi’nin, SSK priminin, BAĞ-KUR piriminin toplamı kadar küçük esnaflara halk bankasının faizsiz kredi verilmesini sağlayacağız. Bu ödemelerden dolayı bankalardan kırmızı kalem yediyse de bir kanun çıkararak af edilmesini sağlamak istiyoruz. Zorunlu halde çalışmakta olan emekli esnaflarımızın zorunlu kesilen sosyal güvenlik destekleme primini %15’ten %10 indirttik. Ama biz şuan sıfır diyoruz inşallah bunun yapılmasını da sağlayacağız.

Bu Seçimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstedi

Bu gün burada sizlerle birlikte olmak çok güzel, hiç kimse bu seçimi istemedi bu seçimi dört bakana soruşturma açılır, yüce divan yolları açılır diye korkan, Bilal oğlana gelir diye düşünen, yolsuzlukları araştırılmamasını isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istedi. CHP ile birlikte olmam, destek vermem diyen Milliyetçi Hareket Partisinin yarattığı seçeneksizlik ortamında ize verdiğimiz bütün sözleri tutabilmemiz için 4 yıl koalisyon hükümeti istememize rağmen AKP’nin 3 aylık seçim hükümeti istemesinden dolayı Türkiye erken seçime gitmez zorunda bırakıldı. Cumhuriyet Halk Partisi iki maaş ikramiye verecek emeklinin durumu düzelecek, asgari ücreti 1500 TL yapacak işçinin durumunu düzeltecek, çiftçiye mazotu gübreyi ucuza verecek ürün bazında destekleme verecek çiftçinin durumunu düzeltecek, atanamayan öğretmeni atayacak, taşeron işçiyi kadro sahibi yapacak bunların durumu düzelecek esnafın durumu kendiliğinden düzelecek” Dedi.

Zafer Kara Vekilden Önerge Talep Etti

Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara, CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel’den mecliste iki konu hakkında önerge vermesini talep etti. AVM’ler ile birlikte daha küçük çapta olan marketlerin açılması ile ilgili düzenlemelerin yapılmasını ve küçük işletme açacak esnaflara devletten hibe ve faizsiz kredi çıkartılmasını talep etti.

Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara, CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel’e, Manisa Milletvekili Adayı Zerrin Mastan ve Hayriye Hacet’e, Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin’e hediye paketi ikramında bulundu.