Akhisarpress.com - CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Müslim Sarı dün katıldığı Manisa Toplantısının ardından bugünde Akhisar İlçe teşkilatının konuğu oldu.

Akhisar Bülentciğeroğlu kültür salonunda gerçekleştirilen Ekonomi bilgilendirme Seminerini sunan Milletvekili Müslim Sarı bir çok Ekonomi ile ilgili bir çok konuya değindi. Gerçekleştirilen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Manisa İl Örgütü Başkanı Cahit Kaplan, Akhisar CHP İlçe Örgütü Başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali Erdayıoğlu, Çevre İlçe Örgütü başkanları, Sivil toplum örgütü temsilcileri, ve çok sayıda partili katıldı.
CHP Akhisar Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Melis Bükçez'in sunuculuğunu yaptığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından Akhisar CHP İlçe Örgütü Başkanı A. Vehbi Bakırlıoğlu açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasında CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Müslim Sarı hakkında bilgi veren Bakırlıoğlu sözü Milletvekili Sarı'ya bıraktı.

Partililerin alkışları ile sahneye çıkan Sarı yaklaşık iki saatlik bir sunum yaptı. Sunumda Türkiye ekonomisini ele alan genç vekil AKP hükümetinin ekonomi politikalarının yanlış olduğuna değinerek eleştiride bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, toplantıda yaptığı konuşmasında, toplumda "CHP iktidara gelirse ekonomik kriz olur" şeklinde bir algının yerleştirildiğini savunarak, "Ancak bu algı, yanlış bir algı. Bunun yanlış olduğunu göstermek için Türkiye'nin dört bir yanında iş adamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızla toplantılar yapıyoruz. Topluma AK Parti'nin ekonomide ilizyonist oyunlar oynadığını, ekonominin yükselişte değil, yerinde saydığını göstermeye çalışıyoruz. AK Parti'nin ekonomik modelinin bu, CHP'nin ise şu modelinin olduğunu anlatıyoruz. AK Parti topluma ilizyon oyunlarına devam ediyor. Bunu da iyi yapıyor. Türkiye'nin çok büyüdüğü veya dehşet derece büyüdüğü filan yok. Kimseyi kandırmasınlar. AK Parti hükümeti boyunca Türkiye'nin büyüme rekorları kırdığı söyleniyor. Bu yanlış bir söylemdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğundan bu yandaki büyüme performansı yüzde 5, AK Parti iktidarı dönemi boyunca da bu büyüme yüzde 5'tir. Gerçek ortadadır" diye konuştu.

Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelere oranla hızlı büyüme yaşamadığını iddia eden Sarı, "Ancak verilere baktığımızda durumun böyle olmadığını görüyoruz. Türkiye'de 2003-2007 döneminde, yani dünyanın krize girmediği dönemde, yüzde 6,9 oranlık bir büyüme yaşanmış. Ancak gelişmekte olan ülkelerde bu büyüme yüzde 7 oranındadır. Krizden sonraki 2008-2012 döneminde ise Türkiye'nin büyüme hızı 3,2 iken, gelişmekte olan ülkelerdeki oran ise yüzde 5,5'tir. Hani büyüme vardı, hani kriz etkilememişti? Gelişmekte olan ülkelere bakıldığı zaman durumun böyle olmadığını görüyoruz" dedi.

1990'lı yıllara göre işsizliğin arttığını öne süren Sarı, AK Parti döneminde işe katılım oranının da giderek düştüğünü savundu. AK Parti'nin topluma devamlı olarak bardağın dolu kısmını gösterdiğini, boş kısmını hiç göstermediğini iddia eden Sarı, "Yaptığımız tüm toplantılarda CHP olarak bardağın boş kısmındakilerini gösteriyoruz. Ekonomideki gerçek tabloyu vatandaşımıza, esnafımıza, sanayicimize anlatıyoruz. Çünkü ancak gerçek bir ekonomi ile geleceğe yön çizebilirsin" ifadelerini kullandı.”

Sunumun ardından Akhisarlı Cumhuriyet Halk Partililerinin sorularını yanıtlayan Milletvekili Müslim Sarı, programın sonunda ise Akhisar İlçe Örgütü Başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu’ndan aldığı çiçeği CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz’e takdim ederken, Milletvekili Özel’de, “Müslim Bey İstanbul beyefendiliğini yine gösterdi” diyerek ince bir espiride buldundu.

Programın sonunda partililer ve Milletvekilleri basına fotoğraf çektirdi.