Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Akhisar için projelerini açıkladı.

PROJELERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN..


Otel Tütün Yazlık Düğün salonunda düzenlenen toplantıda Bakırlıoğlu projelerinin yanı sıra Akhisar Belediye Meclis Üyesi Adaylarını da tanıttı.

Proje açıklama toplantısına CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP 22. dönem Milletvekili Ufuk Özkan, CHP İlçe Başkanı İsmail Fikirli, Yönetim Kurulu üyeleri, Belde Belediye başkanları, Muhtarlar, Oda başkanları, Dernek başkanları, Demokrasi platformu temsilcileri, Sağlık-Emekçileri-Sen temsilcileri, Büro Emekçileri Sendikası ve çok sayıda partili katıldı.


Adayımıza Güvenimiz Tam

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programı CHP Gençlik Kolları Sekreteri Melis Bükçez sundu. Programda ilk konuşmayı İlçe Başkanı İsmail Fikirli yaptı. Özgür Özel'e de Bakırlıoğlu'nada sonunda kadar güvendiklerini belirten Başkan Fikirli, "Ülkemizi 12 yıldan beri yöneten AKP iktidarının, halkın haber alma imkanına neden bu kadar saldırdığını son çıkan olaylarda gördük. Meydana gelen yolsuzlukların rüşvetin boyutu, hepimizi şaşırtacak büyüklüğe ulaşmış. Adeta bir soyguna bir talana dönüşmüştür. Bugün yazılı ve görsel medya tamamen iktidarın kontrolü altında güdümlü, toplumun gerçeklerini değil, belgeseller yayınlamaktadır. İktidar bu talanını sürdürmek için kişi hak ve özgürlüklerini, topluma nifak sokmayı hatta bölmeyi bile göze almaktadır. Anayasal haklarımız, yargı bağımsızlığı, kişi hak ve özgürlükler, İnternet ve haberleşme güvenliği bir diktatörlük seviyesine inmiştir. Bu nedenle bu seçimler çok önemlidir. Bizler 2011 Genel Seçiminden günümüze kadarki sürede sistemli bir çalışma yaptık. Aylardan beri kadın ve gençlik kollarımız başta olmak üzere seçmen bazında çalışmalarını sürdürmektedir. İlk defa bu seçime kendi üyelerimizin seçtiği adayla gireceğiz. Keza Meclis üyelerimizin tamamına yakınını üyelerimiz belirledi. Bugün çalışmalarımızı büyük bir katılımla coşku ile sürdürmekteyiz. Bu memnuniyet verici katılımın artarak devam etmesini tüm üyelerimizden ve partimize gönül vermiş tüm halkımızdan rica ediyorum. Bugüne kadar ülkemizde altyapıdan toplu konuta, metrodan rekreasyona, sosyal projelerden yaşam alanlarına kadar birçok örnek uygulama Sosyal Demokrat Belediye Başkanlarınca uygulandı. Belediyecilikte, kendimize, adayımıza ve kadrolarımıza birikimimize güvenimiz tam. Biraz sonra projelerimizi gördüğünüzde, bu projelerin temelinde insan olduğunu ve birçoğunun şu anda birçok Sosyal Demokrat Belediye tarafından yurdun birçok kentinde uygulanmakta olduğunu göreceksiniz” dedi.

Türkiye’yi Hep Birlikte Yöneteceğiz

İlçe Başkanı İsmail Fikirli'den sonra söz alan CHP İL Başkanı Cahit Kaplan ise yaptığı uzun konuşmada İktidara sert bir şekilde yüklendi.


Kaplan,” Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu partisinin neferlerisiniz, hep birlikte CHP yeniden inşa edeceğiz. Biz 90 yıllık bir ulu çınarız, Partiye, ülkeye demokrasiye getirmiş bir siyesi partiyiz. Bu partinin tapusu, ne ilçe başkanındadır, ne İl başkanındadır, ne bir milletvekilindedir, ne de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndadır, ondan önce Deniz Baykal’da da değildi, Bülent Ecevit’te de değildi, İsmet İnönü’de de değildi, bu partinin üzerinde yazan ve her iş yerine gittiğinizde üzerinde yazan tek şey vardır Gazi Mustafa Kemal Atatürk vardır. Şimdi gitmediğiniz hiçbir yer bizim değil, her yere gideceğiz, her yerde varız, her yerde olacağız. Onların Valileri, Kaymakamları olabilir, yeşil sermayeleri olabilir, muhtarları denetim altına almaya çalışabilirler ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir zaman o Cumhuriyet’e inanan, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerinin karşısında başarı elde etmeleri hiçbir zaman yoktur, olmayacaktır da. Güç buldukları noktada o intikam alma duygularıyla ülkenin bütün değerleriyle oynuyorlar. Yargıyı ele geçirdiler, orduyu ele geçirdiler, Eğitim Kurumlarını ele geçirdiler, hayatın her alanında kendilerine hizmet edecek kendi inançlarını kendi değerlerini ortak duygu, ortak aklın dışında sadece kendine hizmet edecek bir biçimde şekillendirmeye ve örgütlemeye çalışıyorlar. 1946’da çok partili sisteme geçilmesinden bu yana 42 hükümet görevinde bu ülkenin kullandığı kaynağın toplamı 775 Milyar dolar. Sadece AKP’in 11 yıllık iktidarı döneminde toplandığı para 1. 6 trilyon dolardır. Yani 42 Hükümetin kullandığı kaynağın üstünde bir kaynak kulandı. 12 yıl önce Yokluklukla, Yolsuzlukla ve Yasaklarla savaşacağım dedi. Yoksulluk bu ülkede 2002’den daha gerisinde, Yasaklar artık tahammül edilemez durumlara gelmiştir, hayarsızca herkesin özel hayatına müdahale eden, herkesi dinleyen, herkese korku salmaya çalışan bir faşizan diktatörlükle karşı karşıyayız. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyen bu ülkeye gelen ve 42 Hükümetin kullandığında çok daha kaynak kullanan bu AKP iktidarı faşist iktidar, baş çalanın başında bulunduğu oğullarıyla, babalarıyla bu ülkeyi soymaya çalıştığı bir iktidarın karşısında dimdik duracağız. Hortumları keseceğiz dediler, bizler de inandık, ama gördük ki hortumları kendi bakanlarına ve kendi bakanlarının çocuklarına, kendi evlatlarına helalleşmiş, yolsuzluğun miktarı 87 milyar Euro’dan bahsediliyor. Bu bir montaj’dır diyorsun, aslı yoktur diyecek yüreğin var m, o yürek yok, her yerde her yer parlıyor, her yer rüşvet, her yer yolsuzluk diye bu söylüyor bu insanlar. Seçimlere 26 gün kaldı. Belediye başkan adayınızı yalnız bırakmayalım, örgütünüzü yalnız bırakmayalım el ele, kol kola, omuz omuza varlık içinde birlik içinde özgür bir Türkiye’yi hep birlikten yeniden inşa edelim” dedi.

Akhisar’ı Akhisarlılarla Birlikte Yönetmeye Talibiz

CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A.Vehbi Bakırlıoğlu sizlerin destekleriyle uzun zamandan buyana sahalardayız. 7 aydır Aday adayı, 2 aydır da Belediye başkan adayıyız. Bir yıldan buyana Akhisar’ı dolaşıyoruz, gitmediğimiz mahalle ve köy ve sıkmadığımız el kalmadı. Bir çok sivil toplum kuruluşlarıyla bir arada olduk. Sıkıntılar nelerdir onları öğrendik. Bu sıkıntılar, sorunları ortadan nasıl kaldırırız bunları arkadaşlarımızla beraber bunları projelendirmeye çalıştık. Gençlerimiz işsizlikten evlenemez hale gelmiş, otopark merkezde adeta kangren hale gelmiş büyük sıkıntı, yeşil alan maalesef kişi başına 5 metrekare yeşil alan miktarı, olması gereken 10 metrekaredir. Gençlerimizle bir araya geldik, şiddete maruz kadınlarımızla bir araya geldik, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlarımızla bir araya geldik. Yağmur yağdı yollarımız su içinde, doğalgaz tam anlamında tamamına ulaşmış değil, hala daha aspesli borulardan su içiyoruz. Akhisar’ın ciddi sıkıntıları problemleri biliyoruz. Bize göre Akhisar’ın çözülemeyecek problemi yok, bizde kendimize güveniyoruz. Çok iddialı bir sözümüz var, Akhisar’ı Akhisarlılarla birlikte yönetmeye talibiz. Alınan her kararda Akhisarlıların bir fikri olsun, onların dinlenmesi lazım. Sloganımız” Değişime İnan ” bu sloganı Akhisarlılar buldu. İnsana dair olan her şey bizim ilgi alanımızda olacak.

Her An Hesap Vermeye Hazır Bir Belediye Olacak


Projelerimiz Ulaşım ve otopark, akıllı trafik sinyalizasyon sistemleri kuracağız. Akıllı sistemle otopark ve yer altı otoparkları Akhisar’ın merkezinde yapılacak. Merkezdeki okullarımızın bahçelerini yer altı otoparklar yapacağız. Mahallelerde aylarca bekleyen araçlar var biz bunlara şehir dışında güvenli yapacağımız çevre yolun kenarına ücretsiz dev otopark yapacağız. Hafif raylı ulaşım sistemi dizayn edilecek. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm çok önem arz edecek. Ana felsefemiz olan yaşam alanları inşa edeceğiz. İlçemizdeki ve köylerimizdeki aspesli boruların tamamını değiştirmeyi düşünüyoruz. Akhisar Belediyesinde en eksik gördüğümüz eksik, sosyal belediyeciliktir.

Kadın Sığınma Evleri


Kadın sığınma evleri yapacağız. Madde bağımlıları, Alkol bağımlısı gençlerin ortalamanın çok üzerinde bu çocuklarda bizim çocuklarımız. Engelli ve yaşlı insanımızın hastaneye ulaşımında büyük problem var. Okullarımızın bahçe düzenlemelerini yapacağız. Bütün hanelere 10 ton suyu 1 kuruştan vereceğim. 20 bin turistin ziyaret ettiği tepe mezarını ve tarihi cami ve mekanları restore ederek hedefimiz 100 bin turistin gelmesini sağlayacağız. Akhisar’da bir gölet var, hakikatten çok güzel oldu. Hüsnü Kahraman zamanında başladı, bu arkadaşlarımıza nasip oldu. Akhisar’ın ciddi ihtiyacını karşılayan gidip memnun kaldığın bir yer.Bizim bir bu kadar yeşil alan üretmemin gerekiyor. Gölet’e Akuapark kuracağız ve çevreden çok ziyaretçiler geleceğine inanıyoruz. Mevcut şehir stadı yaşam alanı olacak, yeni süreçte AKP plan notlarında alışveriş merkezi ve otel yapmayı planlıyor. Biz oranın ranta değil, halka açılmasını gerektiğine inanıyoruz. Gençlik merkezi yapacağız ve buz pateni salonu yapacağız. Engelsiz bir yaşam merkezi yapacağız. Bizim altın kuralımız var, iyi giden bir şeyi devam ettireceğiz. Şuan da Akhisar Belediyespor medarı iftiharımız, başarıda güzel ve gurur duyuyoruz ve övünüyoruz. Ama Akhisar’ımızdan bir gencin orada oynamasını çok istiyoruz. Önceden ilçemiz bilinmiyordu, ama Akhisar Belediyespor sayesinde şimdi herkes tarafından biliniyor. Akhisar’ın çok iyi bir sanayi şehri olmasını istiyoruz. 30 mart’tan sonra ilk yapacağımız şey, OSB sıkıntıları ortadan kaldırarak yatırımcı için cazip hale getirmek olacaktır. Kent meclisi, mahalle meclisleri kurulacak. Sigara fabrikasının tamamının Üniversiteye ayrılmasını istiyoruz” dedi.

Daha sonra CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, çalışma arkadaşları olan Belediye Meclis adaylarını sahneye 10. yıl marşı ile davet ederek basına poz verdiler. Bakırlıoğlu programın sonunda 16 maddelik olan Taahhütnameyi herkesin önünde imzaladı.