Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı, Akhisar Belediyesi tarafından İtalya’nın başkenti Roma’da açılacak olan İlluminare adlı  Thyateira tanıtım sergisi hakkında bir basın açıklaması yayınladı.             

 

İşte Cumhuriyet Halk Partisi tarafından konuyla ilgili yayınlanan Açıklama metni

         “Akhisar Belediyesinin dünyadaki 7 kutsal kiliseden birisi olduğu bilinen Thyateira’nın tanıtılmasına yönelik, İtalya’nın Başkenti Roma’da “İlluminare” adlı sergi çalışması yapacağını, kamuoyu Belediye Başkanımız Salih Hızlı tarafından yapılan basın açıklaması ile öğrendi.

 

Geçtiğimiz 9 Ağustos Perşembe günü Belediye Meclisi olağanüstü toplandı.Alışılmışın dışında basının olmadığı toplantının gündeminde, yapılacak Roma gezisi ile munakale istemi vardı.Toplantıda bu serginin 14 gün süreceği,yaklaşık maliyetinin 200-250 bin TL olacağı, Akhisar’dan katılımın mümkün olduğunca çok olmasının hedeflendiğini, bu amaçla Vali Beyin, Kaymakam Beyin davet edildiğini bizzat Belediye Başkanımız açıkladı.Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grubunun muhalefetine rağmen kararlar oy çokluğu ile Belediye Meclisinde kabul edildi.

 

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Akhisar’ın tarihinden gelen bu özelliğinin yeterince tanıtılmadığı ,çalışmaların eksik kaldığı konularında Belediye ile aynı düşüncedeyiz. Ancak yapılacak Roma gezisinin amaca hizmet etmeyeceğini düşündüğümüz için bu konuyu kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettik.

 

Dikkat ederseniz “Roma Gezisi” tabirini kullanıyoruz. Çünkü bizce yapılacak olan bu çalışma, pahalı bir turistik geziden öteye gitmeyecek, Akhisar’ın tanıtılmasına ve esas amaç olan gelen turist sayısında anlamlı bir  artışa sebep olmayacaktır. Akhisar’ın tanıtılması ve gelen turist sayısının arttırılması konularında yapılacak daha rasyonel , akılcı çözümler mevcuttur. Bu çalışma Almanya’da veya Yunanistan’da yapılacak olsaydı bunu anlayabilirdik. Çünkü Ülkemize gelen turistlerin büyük çoğunluğu Rus ve Alman vatandaşlardan oluşmaktadır. Midilli’den Dikili’ye günü birlik turlar yapılmaktadır. Hatta bir diğer kilisenin olduğu bilinen Bergama Belediyesinin Dikili’ye gelen bu turistleri ücretsiz taşıdığı bilinmektedir.Olaya daha bütünsel bakılarak 7 kilisenin olduğu diğer Belediyeler ile birlikte Hac Organizasyonları düzenlenebilir. Hedef ülkeler belirlenip buralarda yapılacak Turizm Fuarlarına katılım sağlanılabilinir.Yapılan kazı bölgelerinin arttırılması ve çalışmaların hızlandırılması bir diğer önemli husustur.

         Yani özet olarak Akhisar’ın İnanç Turizminin önemli bir merkezi olması konusunda önemli çalışmalar yapılmalıdır.Ancak bu konuda ayrılan kaynakların sınırlı olması, bizleri zaten sınırlı olan imkanlarımızı daha akılcı kullanmaya itmelidir.Yani tabiri caizse  “Attığımız taş ,ürküttüğümüz kurbağaya” değmelidir.”

         Belediye Başkanımızın sıklık ile belirttiği Marka Şehri Akhisar kavramı ulaşılması gereken bir hedeftir.Ancak Akhisar’ı Marka Şehir haline getirmek için bir ortak aklın ve uzun vadeli bir stratejinin oluşturulması gerekmektedir. Akhisar tarihinin bizlere verdiği bu fırsatın değerlendirilmesi de ancak oluşturulacak bu büyük planın uygulanması ile mümkündür.Geçtiğimiz günlerde 553,sünü düzenlediğimiz Çağlak Festivali’nin “Uluslararası” hale getirilmesi Akhisar’ın Marka Şehir olması kapsamında yerinde tanıtım için kalıcı ve önemli bir hamle olabilir.İlluminare isimli etkinlikte seçilen görseller ve dağıtılacak hediyelik eşyalardaki özensizlik bizlere bu çalışmalarda alınan danışmanlık hizmetlerinin de  sıkıntılı olduğunu göstermektedir.

         Sonuç olarak bir şehrin bilinir olması önemlidir ancak bu bilinirlik o şehrin insanlarına geri dönmüyorsa anlamsızdır.