Tüm Türkiye’de olduğu gibi Akhisar’da da kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çelenk koyma programı sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe teşkilatı protokolün katılmamasını protesto etti.

 Milli Egemenlik Meydanında yapılan kutlama programı Akhisar ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay’ın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Akhisar Belediyesi Bando ekibi eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk programı sona erdi.

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çelenk programına Akhisarlı protokol üyelerinin katılmamasını protesto eden Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmail Şahin, ilçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları Atatürk anıtına çiçek koydu.

 Burada gazetecilere açıklama yapan Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmail Şahin; “Mustafa Kemal Atatürk bugünü gençlik bayramı olarak ilan etmiştir. Anadolu’nun kurtuluşu bugün başlamıştır. Mustafa Kemal bugün Samsun’a çıkmıştır. Ne yazık ki bu çok önemli bir günde, devlet erkanını burada görmemek içimizi sızlatıyor. Bunun şu anlama geldiğini zannediyorum ve inanmakta istemiyorum ama söylemeden de geçemeyeceğim. Sanki 19 Mayıs’ı yok sayma anlamına gelen bir davranış sergileniyor. Oysa bugün bu halkımız bu topraklarda özgür bir biçimde en iyi şekilde bu topraklardan faydalanıyorsa 19 Mayıs’lar Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. 19 Mayıs’ı anmamak bizim içimizi sızlatıyor. Bunun bir daha olmaması dileğiyle, bir dahaki 19 Mayıs’ta devlet erkanını görmek dileğiyle hepinize saygılar sevgiler sunarım. 8 Haziran’dan sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında devlet erkanı burada olacaktır.” Dedi.

 Açıklamanın ardından Atatürk anıtına çelenk koyan partililer, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.