Saat 12.00'de Parti Lokali önünde düzenlenen 57. Alay bulgur pilavı ve hoşafı programına CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı  Ecz. Besim Dutlulu, CHP İl Başkanı Semih Balaban, CHP Akhisar İlçe başkanı Umut Çavuş, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Akhisar İlçe kadın Kolları başkanı Fatma Çelebçi, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tolunay Akalın, yönetim kurulu üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

57. Alay bulgur pilavı ve hoşafı programında konuşan CHP Akhisar İlçe başkanı Umut Çavuş;" Bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale destanın 106. yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz. Farklı farklı etnik milliyetlerden oluşan milyonlara ulus olma bilincinin aşılandığı, Anadolu halkının topuyla, tüfeğiyle,  kanıyla canıyla verdiği bu büyük mücadele Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine büyük bir askeri deha ve çok güçlü bir lider olarak çıkışı açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe  “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır. Bu destanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur. Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz.

57. Alay bulgur pilavı ve hoşafı programında konuşan CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu;" “Bugün 18 Mart Çanakkale destanının 106. Yıldönümünde bu ülkenin varlığı, huzuru ve bağımsızlığı için kefensiz yatan on binlerce şehidimizi rahmetle anıyoruz. Çanakkale Savaşı Dünya tarihinde birçok kırılmalara sebep olmuştur. Savaşın uzamasına sebep olmuştur. Cihan harbinin uzamasına sebep olmuştur. Çarlık sisteminin yıkılıp yerine Sovyet rejiminin gelmesine neden olmuştur. Belki de en önemli sonuçlarından bir tanesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu insanını tanımasına, Anadolu insanının da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tanımasına neden olmuştur. Çanakkale Savaşı için şöyle tabir edilir; Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür. 18 Mart’ta denizden denediler başaramadılar. Daha sonra karadan denediler başarılı olamadılar. Belki de insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından birisine sahne oldu Çanakkale. Ne yazık ki muvaffak olamayan emperyalistler, işgalciler daha sonra aynı boğazdan 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale Boğazından ellerini kollarını sallaya sallaya geçmişlerdir. Bu sebeple 18 Mart Çanakkale Zaferi toplumumuzda çocuklarımıza öğretmemiz gereken önemli bir olaydır. Orada bir destan yazıldı. Bunu çocuklarımıza anlatmamız lazım. Bu destanın en önemli figürlerinden bir tanesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun bu ülkeye vermiş olduğu hizmeti çocuklarımıza anlatmamız lazım. Bir de şunu anlatmamız lazım biz bu kadar bedel ödedik, yüz binlerce şehit verdik ancak daha sonra aynı donanma elini kolunu sallaya sallaya orayı dağıttı işgal etti. Bunu da anlatmamız lazım. Bu ülkenin bağımsızlığı için şehit olmuş, gazi olmuş başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. İyi ki varlar, ruhları şad olsun diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra CHP Kadınlar Kolu başkanı Fatma Çelebçi ve yönetim kurulu üyelerinin düzenlediği 57. Alay bulgur pilavı ve hoşafını ilk kepçeleri CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı  Ecz. Besim Dutlulu, CHP İl Başkanı Semih Balaban, CHP Akhisar İlçe başkanı Umut Çavuş, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Akhisar İlçe kadın Kolları başkanı Fatma Çelebçi, etkiliğe katılanlara ikram ettiler.