Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar ilçe örgütü seçim çalışmaları kapsamında muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği kahvaltı programı ile sürdürdü. 

Fayton Hotel’de gerçekleştirilen kahvaltı programına  CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, Milletvekili Adayları Tur Yıldızbiçer, Mustafa Başgülşen, Sabri Temel, Abdullah Saka, Hakan Tartan ve  Hayriye Hacet, 

Milletvekili adaylarının kısaca kendilerini tanıttıkları programın açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin yaptı. CHP iktidarında refah ve huzur seviyesine ulaşılacağını söyleyen Şahin, muhtarlar ve STK temsilcilerinden destek istedi. 
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldızbiçer’de yaptığı konuşmada tek dertlerinin uçuruma doğru sürüklenen Türkiye’nin önüne geçmek ve bozulan ekonomiyi yeniden düzeltmek olduğunu söyledi.  Tur Yıldız Biçer konuşmasında, “Türkiye bilinmeyen bir uçuruma doğru sürükleniyor.  CHP olarak tek derdimiz bu uçurumdan ülkemizi kurtarmak ve hak ettiği güzel günlere götürmektir. Türkiye’den son 1 yılda 147 milyar dolarlık bir para ülkenin dışına çıktı. Bunun 2 milyar doları yerli sermaye olsa geriye kalan 145 milyar dolar yabancı sermayenindi. Bu paraların katlanarak ülkemize girmesi gerekirken bizim ülkemizde gidiyor. Nedeni ise hükümetin kurulamamış olması ve yatırımcıların güveninin sarsılmasıdır. Biz Gelişen ekonomide 11. Sırayı beğenmez iken şimdi 19. Sıraya geriledik.” İfadelerini kullandı.

Kahvaltı programında konuşan CHP Gurup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’de Ak parti ve Milliyetçi  Hareket Partisine yüklendi. 

7 Haziran seçimleri öncesinde verdikleri bütün seçim vaatlerinin yasalaşması için kanun teklifinde bulunduklarını belirten Özel, “Bunu ne AKP nede MHP yaptı.  Verdiği sözlerin arkasında duran tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Seçim sonrası halkın özgür iradesini tanımayan ve koalisyon kurmayan AKP milleti 40 gün boyunca sadece oyaladı.  Seçim öncesi bizim seçim beyannamemizi kopyala yapıştır yapan MHP’ye 7 Haziran sonrası “hadi gel asgari ücreti 1500 lira yapalım” dedik. “Hayır” dedi. Devlet Bahçeli’ye seni Başbakan yapalım teklifini yaptık, “Hayır” cevabını aldık. Gelin terörü araştıralım dedik “Hayır” dediler. Milliyetçi Hayır Partisi ana muhalefete talip olduğunu iktidar olmak istemediğini söyledi. Oysa seçim muhalefetleri belirlemek için değil iktidarları belirlemek için yapılır. Muhalefete talip olmak demek, kendi Milletvekilliğinin devamı vatandaşların çektiği sıkıntılarında devamına talip olmak demektir.” Sözlerini ifade etti. 

Koalisyon görüşmelerin ile ilgili Adalet ve Kalkınma partisine içeriklerin açıklanması ile ilgili çağrıda bulunduklarını söyleyen CHP Gurup Başkanvekili Özel, “Bu partinin 18 buçuk milyon seçmenine duyduğumuz saygıdan dolayı aynı masaya oturduk ve koalisyon görüşmelerini yürüttük. Bu görüşmeler esnasında Cumhuriyet Halk Partisi ne bakanlık ismi nede yetki konusunda kendisi için hiçbir şey istemedi. Sadece seçim beyannamesinde vatandaşlara verdiğimiz sözleri yerine getirmek için görüştük. Size ne söz verdiysek, O kitaba ne yazdıysak masaya onları koyduk.  Bununla ilgili sayın Genel Başkanımız ve ben de bir çok defa görüşmelerde tutulan tutanakların açıklanmasını istedik. Ancak hiçbir cevap gelmedi.” İfadelerini kullandı.

7 Haziran seçimlerinde CHP’nin seçim vaatlerinin kaynaklarını da Koalisyon masasına koyduklarını belirten Özel, “Bu parayı nereden bulacaksınız, kaynak yok”  diyenlere koalisyon masasında Türkiye’nin en ünlü Ekonomisti, Arjantin’i  kirizden kurtaran ve kitapları bir çok ekonomi üniversitesinde okutulan Genel Başkan Yardımcımız Selin Sayek Böke’nin  hazırladığı kalem kalem, sayfa sayfa raporları masada önlerine koyduk. İlk okul öğretmenlerinin soru soran öğrencilere dediği gibi “anlayanlar anlamayanlara anlatsın” bizde hepsini onlara anlattık.  O kaynak yok diyenler şimdi bizde veriyoruz diyorlar.” açıklamasını yaptı.