Akhisar CHP ilçe başkanı İsmail Fikirli, CHP-İyi Parti polemiği ile ilgili ilk kez açıklama yaptı. 

CHP ilçe başkanı Fikirli yaptığı açıklamada; “2019 Yerel Seçimlerine ittifak olarak girdiğimiz İYİ Parti ile, İlçe Yönetimlerinin katılımı olmaksızın, İl Başkanları düzeyinde bir protokol yapılmıştır. Daha sonra, bu protokol bizlere tebliğ edilmiştir. Bu protokol gereği, Belediye Meclisi oluşturulmuştur. Seçimin hemen ertesinde, protokolde olmamasına ve mevzuat gereği komisyonlara girmeleri mümkün olmayan İYİ Partili Meclis üyeleri komisyonlara girmişler ve ayrıca kendilerine encümen üyeliği görevi verilmiştir. Hala yeni kurulan komisyonlara üye olarak İYİ Partili arkadaşlarımızın görev almaktadırlar. Keza, kurulan Zeytin İhtisas Organize Sanayi Yönetimine İYİ Partili arkadaşlarımız görev almıştır. Kendileri ile uyum içerisinde çalışılmaktadır.

Protokolde yer alan Belediye Başkan Adayı göstermeyen partiye verilecek Başkan Yardımcılığı, seçim öncesi hazırlanan protokolün 5. Maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre seçilecek Başkan Yardımcısı, Belediye Başkanı, İlçe ve İl Başkanlarının muvafakatı ile belirlenecektir. Burada en önemli husus en başta Belediye Başkanının muvafakatıdır.

Belediye Başkanı tabiidir ki; kendi ekibini kurmada söz sahibi olmalıdır. Bu konuda, Belediye Başkanlarına kendi partileri bile isim empoze etme ve dayatma hakları olmaması demokrasi geleneğimizin bir kuralı olmuştur. Bu doğrultuda Belediye Başkanımız İYİ Partiden bir arkadaşımızı, Belediye Başkan Yardımcısı olarak atama konusunda fikrini iletmiştir. Ancak, İYİ Parti İl ve İlçe Başkanları, Belediye Başkanının, Başkan Yardımcısı olarak çalışmak istediği İYİ Partili Meclis Üyesini kesinlikle istememiş, kendi kurumlarında oylayarak belirledikleri başka bir ismi dikte etmişlerdir. Protokolde Belediye Başkanına verilen muvafakat hakkı görmezden gelinmiştir. Bu ismin Başkan Yardımcısı olarak atanması dayatması devam etmesi üzerine Belediye Başkanımız CHP üyesi bir Meclis üyesini Başkan Yardımcısı olarak atamıştır.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir yıl içerisinde ülkeyi getirdiği yönetilemez durum, tüm aydınlarımıza ve halkımıza demokrasi ve çocuklarımızın geleceği için birlikte düşünmek ve birlikte çalışmayı gerektirmektedir. Seçim ittifaklarını ve Yerel Yönetimleri de başarı odaklı olarak düşünmek gerekir. Bunun yolu da Belediye Başkanının inandığı güvendiği ekip ruhu ile rahat bir çalışma ortamından geçer. Yoksa İttifaklar daha başından bir kişiye koltuk hazırlamak üzere hesaplanmamalıdır.

Ayrıca, Akhisar, Manisa ilinin en büyük ilçesidir. Akhisar’ ın insanı münevverdir. Siyasetçisi adayını, yöneticisini belirlemekte yeterlidir. Bu konuda Akhisar’ da siyaset yapan yerel Yöneticiler özgüvenli olmalıdır.

AKP iktidarının getirdiği bölen, ötekileştiren dilin aksine, siyaset, her hal ve şartta, saygı, sevgi ve nezaket kuralları dahilinde yapılmalıdır. Parti olarak bu konudaki sorumluluğumuzun farkındayız ve bu çizgimizden ayrılmayacağız.  Geldiğimiz noktada, İYİ Parti il ve İlçe Başkanları tarafından şahsileştirilen, giderek siyasi literatürün dışına çıkan ve hukukun kapsam alanına giren açıklamaları tasvip etmek mümkün değildir. Bu konuda takdiri halkımıza bırakıyoruz.

Ülkemizin, şehrimizin, insanımızın ve geleceğimizin sağlıklı ittifaklara mecbur olduğu düşüncesindeyiz. Bu konuda herhangi aksi bir düşüncemiz yoktur. Böyle bir açıklamamız olmamıştır. Çünkü denenmiştir ve başarılmıştır. Önümüzde dönemde yapılacak olan, geçtiğimiz seçimde varsa, propaganda ve teknik yönden  hataları belirlemek, onları onarmaktır.  Akhisar’ ın, demokrat ve ülkenin geleceği için kaygı duyan halkı, ittifak ruhunu benimsemiş ve gün geçtikçe bu ittifak tabanda yerleşmektedir.

Üretenin, emekçinin ezildiği, sarayın rant ekonomisinin ülkenin kaynaklarını  hoyratça tükettiği  bu sistemin sonu gelmiştir. İnsana, emeğe değer veren iktidar, vatansever ittifakın olacaktır.” Dedi.