Akhisarpress.com - 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan CHP Gençlik Kolları Başkanı Barkın Düzgün şunları kaydetti;

“Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Çanakkale Zaferi; büyük Türk Milletinin, tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından biridir. Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, yüce milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Atalarımızın bin bir zorlukla ve yoklukla,çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuştur.

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç,azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir.

Türk ordusunun bu savaşta,çağın en modern silah donanımına sahip olan emperyalist düşman kuvvetlerine karşı kahramanlı destanı yazması,şüphesiz ki; Mehmetçiğin iman ve cesaretinden, Ulu Önder Mustafa Kemal’in askeri dehasından kaynaklanmaktadır.

Çanakkale Zaferi,büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Çanakkale; bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir… İnsan olmanın, insana saygı duymanın,vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale’den göstermiştir.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı bilinçle sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümünde,başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 98 yıl önce kazanılan zaferde, Anadolu’nun her köşesinden Çanakkale’ye gelen,gözünü kırpmadan ölüme giderken ‘’Çanakkale geçilmez’’ dedirten şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Atalarımızın,bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi,şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi,ulusal değerleri,Çanakkale’yi,Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak,bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak temel sorululuğumuzdur.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için çok güç şartlar altında verilmiş olan bu mücadele ile dünya tarihinde eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Aziz milletimiz; vatan sevgisiyle,birlik ve beraberlikle,cesaretle,onurla ve inançla bağımsızlık yolunda, büyük fedakarlıklar göstermiştir. Ülkemizin temellinin atılmasında önemli yeri olan Çanakkale Zaferi ile belleklerimize kazınan dayanışma ruhu,yeni nesile de örnek olmalıdır. Yeni nesil; geçmişine saygılı, değerlerine bağlı olarak geleceğe emin adımlarla ilerlerken; bilgi temelli gelişimi ve değişimi ilke edinerek, kendisine bırakılan mirası layıkla taşıyacaktır.

Çanakkale’de emperyalist devletlere karşı bağımsızlık mücadelesi veren Türk ulusu,günümüzde emperyalist devletlere hizmet eden iktidar tarafından yönetilmektedir.

Emperyalist kuvvetler Çanakkale’de savaşla yapmak istediklerini şuan hükümet üzerinden bir rica ile gerçekleştirmektedir. O gün ‘’ Çanakkale Geçilmez’’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaptıklarını bugün onların çizdiği yoldan Atatürkçü gençler hiç şüphesiz ki aynısını yapacaktır. Atamızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak korumak birinci vazifemizdir.

Bu duygularla Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünü kutluyor ;başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere en değerli varlıklarımız olan şehitlerimiz ve kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.