CHP Akhisar Gençlik Kolları Başkanı Tolunay Akalın'ın Atatürk Mahallesi 353 sokak Yeni Ring Yolunda yaptığı basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Umut Çavuş, CHP Akhisar Kadın Kolları başkanı Fatma Çelebçi, CHP Manisa İl Gençlik Kolları başkanı Sergen Akbir, önceki dönem CHP Manisa Gençlik Kolları başkanı Gülşah Durbay, Akhisar Çevre Derneği başkanı Erdan Boşnak ve partili üyeler katıldı.

Saat 14.00'te yeni açılan ring yolunda açıklama yapan CHP Akhisar Gençlik Kolları Başkanı Tolunay Akalın;" Bugün burada Manisa Büyükşehir belediyesinin vatandaşa sözde hizmet adı altında yol diye yaptığı betonlaşma anlayışıyla yandaşlarına rant sağlayan, yaklaşık olarak 40 dönüme yakın bu yola bir adet ağaç bile dikmemelerini yüzlerine vurmak için toplandık. 

Yeşilden ve doğal görünümünden uzak bir çevreye hayır diyoruz. Tarımın ve zeytinin başkenti olan, halkının yüzde 60'nın geçimini tarım ile sağladığı Akhisar’ımız Büyükşehir belediyesince hızla betonlaştırılıyor. Kentin ikliminde gözle görülür şekilde değişiklikler göze çarpıyor. Büyükşehir belediyesinin ekosistemi tahrip eden, ormanlarımızı yok eden, çevreye onarılamaz zararlar veren zihniyetini kınıyoruz. Bu caddeler, bu sokaklar elbette Büyükşehir belediyesinin olabilir. Ancak özellikle bu caddede bulunan her ağaç Akhisar halkınındır. Böyle bir belediyecilik anlayışı olmaz. Bu belediyecilik değil, yeşili katletmektir. Uzaydan uydular ile bakıldığında ülkemizde,iktidarın yerli yabancı yandaşlarına rant sağladığı için ne yazık ki; her geçen gün yeşil alanlarımızın  azaldığını görüyoruz. Bizler ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ağaç için evi temelinden taşıttığı ülkemizde, 1300 metre uzunluğunda ki yola Büyükşehir belediyesinin bir ağaç dikmekten aciz olmasının kimseye hiçbir yararı olmadığını tekrar vurguluyoruz. Kişi yada kurumların “ben yaptım oldu” mantıyla davranış sergilemesi hiç kimseye yarar sağlamaz. Bu sorun tüm partilerin üstüdür ve toplumsal kaygıdır. Bu memleket hepimizindir, güzelliklerimizi bizden sonrakilere aldığımız gibi bırakma zorunluluğumuz vardır. Her türlü makam gelip geçici, verilmeye çalışılan zarar kalıcıdır. Yeşili sökmeye değil, dikmeye çalışın, yok etmeye değil, var etmeye çalışın. Çünkü belediyelerin asli görevlerinden biride budur. Bizler cumhuriyet halk partisi gençleri olarak büyükşehir belediyesi yetkilileri sesleniyoruz. En kısa zamanda bu caddeye ağaç dikilmesini talep ediyor dikilmediği taktirde milyon liralar harcadığınız betonarme yapıları söküp sizin yapmadığınız ağaçlandırmayı yaparak şehrimizi güzelleştireceğiz" dedi.