İlk etkinliğini Süleymanlı Mahallesinde sinema gösterimi, hediye ve kitap dağıtımı ile gerçekleştiren gençler; etkinliklerine24 Nisan Akhisar Özel eğitim uygulama merkezi ve Sevgi Eli rehabilitasyon merkezlerine yapılan ziyaretlerle devam etti.

 Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Köprülü yaptığı açıklamada “Biz gençler ve çocuklar Çanakkale’de Milli Mücadele dönemi öncesinde ve sonrasında şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel vatanın en önemli mirasçılarıyız. Bizlerin görevi, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyerek vatanımızı her alanda ve her koşulda en üst seviyeye çıkartmaktır. Bu bağlamda tarihimizin ve milli değerlerimizin bilincinde olup bu değerleri yüceltmek gerekmektedir. Bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Gençlik Kolları olarak bu değerlerden biri olan milli bayramımız aynı zamanda Milli Egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan’ı ulusumuzun, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel direkleri ve emanetçileri olan çocuklarla, kardeşlerimizle kutladık. Nice 23 Nisanlara diyerek gençlik kolları adına Akhisar’ımızın ve tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.  

Mustafa Kemal Atatürk çocuklara verdiği değeri şu sözlerle ifade etmiştir: “Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.”