Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar ilçe teşkilatından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Akhisar kamuoyu yaklaşık bir haftadır AKP’li trollerin yürüttüğü bir algı operasyonu ile karşı karşıyadır. Konu ile ilgili Belediye Başkanımızca tartışmaya mahal bırakmayacak şeffaflıkta bir açıklama yapılmasına ve konunun yargıya intikal ettirilmesine rağmen AKP İlçe Başkanlığının bu gün yapmış olduğu mesnetsiz ve seviyesiz beyanları nedeniyle açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur.

Akhisar Belediyesi bünyesindeki şirkette çalışan bir kişinin yapmış olduğu hırsızlığın öğrenilmesi üzerine konuyla ilgili hızlı ve etkili bir araştırma Belediyemiz tarafından yapılmış, akabinde olayın tüm detaylarıyla adli makamlara intikali sağlanmış, adı geçen kişinin işine derhal son verilmiştir. Söz konusu olay nedeniyle Belediyemizin uğradığı zarar büyük ölçüde giderilmiş olup yargı süreci de Belediye Başkanlığınca titizlikle takip edilmektedir. 

​Belediye bünyesindeki şirkette çalışan bir kişinin münferit olarak yapmış olduğu bu eylemin aydınlatılması, kamunun uğradığı zararın giderilmesi ve bu kişinin yargı önünde hesap vermesi için Belediye yönetimimiz tarafından atılması gereken tüm yasal adımlar atılmışken, bu olay karşısında aldığı tutum tüm kamu kurumlarına örnek olacak nitelikteyken ve takdir edilmesi gerekirken AKP ilçe başkanlığının olaya ilişkin yapmış olduğu sözde açıklamayı hayretle okuduk.

​AKP ilçe başkanı açıklamasında Belediye Başkanı ve yönetimini Akhisar halkının vergileriyle alınan malzemelere sahip çıkamamakla itham etmiştir. Bir kez daha belirtmek isteriz ki olay nedeniyle kamunun uğradığı zarar Belediye başkanımızın titiz ve etkili çalışmaları neticesinde giderilmiştir ve bu durum Akp yöneticileri tarafından da bilinmektedir. Hal böyleyken AKP İlçe Başkanlığının Belediye Başkanımızı ve yönetimini zan altında bırakmayı amaçlayan bu ifadesini şiddetle kınıyor ve art niyetli buluyoruz.

AKP ilçe yönetiminin sözde açıklamasının en can alıcı bölümü ise üniversite binasına takıldığı bile şüpheli olan klimalarla ilgili kısmıdır. Zira bahse konu hırsızlık olayı Belediyenin AKP  tarafından yönetildiği dönemde gerçekleşmiştir. AKP ilçe başkanı bu konuyla alakalı bilgi almak istiyorsa konunun muhatabı olan dönemin Akhisar belediye başkanı, mevcut AKP İl Başkanı sayın Salih HIZLI’dan randevu alması yeterli olacaktır.

Akhisar halkı bilsin ki; Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı sayın Besim DUTLULU, yönetimi ve İlçe Başkanlığımız Akhisar halkının emanetine dün olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkmaya devam edecektir”