Rozet töreninde konuşan CHP İlçe başkanı Umut Çavuş;" Sizlere düğün havasında karşılamak isterdik ama bugün Manisa örgütünün acı bir gününü yaşıyoruz. Gördes ilçe başkanımızın çok kıymetli eşinin vefatından dolayı örgütümüz üzüntü içerisinde. Gerçi ülkemizde acılı günlerimiz eksik olmuyor. Daha İdlib’de 36 şehidimizin acısını yaşarken yine dün akşam iki şehit haberiyle sarsıldık. Şehitlerimize anmaktan vazgeçmeyeceğiz. Maalesef ki AK Parti politikaları bize şehitlere alıştırmayı çalışıyor. Biz inadına alışmayacağız inadına savaşa hayır diyeceğiz. AK Parti maalesef ki yürütülebilir bir dış politika sergilemiyor. Bir gün Amerika ile bir gün Rusya ile anlaşmalar imzalıyor. Biz hiçbir emperyalist ülkenin oyuncağı değiliz. Genel başkanımız AK parti genel başkanını uyarmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saydırıyorum. Oradaki terör örgütlerine dış güçlerine iş tutmuyorum diye genel başkanımızın tavsiyeleri dinlenseydi bugün hiçbir ana ağlamayacaktı hiçbir şehidimiz olmayacaktı. Ne ABD ne Rusya tam bağımsız Türkiye’nin asla edemez” dedi.  

Rozet töreninde konuşan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen;"  Öncelikle yeni seçilen ilçe başkanımız Umut Çavuş’a yönetim kuruluna, kadın kollarına, gençlik kollarına önlerindeki süreçte başarılar diliyorum. Önceki dönem ilçe başkanımız İsmail Fikirli ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. İlçe kongrelerimizi bitirdik şölen havasında geçti. Daha sonra il kongremizi tamamladık ilçe kongrelerimiz deki şölen havası il kongrelerimizde de devam etti. Ben önümüzdeki süreçte il başkanımızla, ilçe başkanlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, kadın kollarımızla ve gençlik kollarımızla birlikte birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak partimizin Cumhuriyetin 100.yılında partimizi hep birlikte iktidara getireceğiz” dedi. 

Rozet töreninde konuşan CHP Manisa Milletvekili A.Vehbi Bakırlıoğlu;" İl kongrelerimiz ve ilçe kongrelerimiz bayram havasında geçti. Artık bu önümüzdeki ay içerisinde olacak kurutayımıza hazırlanıyoruz. Üç milletvekili ve diğer ilçe başkanlarımızla beraber yeni seçilen ilçe başkanlarımız için ziyaretimiz vardı. Esasında bugün sabah Sarıgöl’de saat 12’de yeni seçilen yöneticilerimize ziyaretimizi ve sonrasında Akhisar’a ziyarete gelecektik ama bugün Manisa il örgütü olarak üzücü bir gün biraz evvel bir yoldaşımızı daha önceki dönemlerde kadın kolları başkanı yapmış olan Gülsüm başkanımızı ve şuan ki Gördes ilçe başkanımızın eşi Gülsüm başkanımızı defnettik. Oradan buraya geldik.  Normalde bugünkü programı da erteleyecektik ama bir rozet takma programı olduğu için sizlerleyiz.  Böylesine layık bir göreve seçilen Umut Çavuş ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum.  Değerli Cumhuriyet Halk partililer biz büyük bir aileyiz. Acıda, kederde ve mutlu günlerde yani her zaman bir arada olan büyük bir aileyiz. Bugün Gülsüm başkanımızı son yolcuğuna uğrarken bir kez daha gösterdik ne kadar büyük bir aile olduğumuzu. Geçtiğimiz  günler de Tolunay başkanımız şuan yanımızda değil ilçe gençlik kollarımız şuan da kendisi tedavi görüyor. Ona da söyledik asla yalnız olmayacaksın diye ve kampanyalar başlattık. Türkiye’nin her tarafında Tolunay için kampanya yapılıyor.  Bugünde katılacak yeni yoldaşlar için rozet takacağız başkanlarımızla birlikte. Zor günler geçiriyoruz ülke olarak. 1 hafta önce gencimizi İblid’de 36 tane gencimizi ne yazık ki kaybettik. Arkasından bir şehidimiz, arkasından iki şehidimiz dün akşam yine bir şehidimiz vardı. Öyle bir şeyin içerisindeyiz ki artık söylediğimiz şu AK Parti’si bu ülkenin sorunlarına çare bulmakta çok uzak. Bu ülkenin dertlerini ve problemlerini çözmekten çok uzak. Adeta savruluyor. Dikkat ettiyseniz AK Parti iktidarı bu ülkenin insanlarına  ancak şehitler tepesini vaade ediyor şehitliği vaade ediyor bu hale geldik. Bir şey dikkat etmişsinizdir şehit evleri gariban evleri hepsinin sıvaları yok son derece mütevazı evlerden çıkıyor şehitlerimiz nedense diyerek sözlerini tamamladı. 

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: ACIMIZ BÜYÜK

Rozet töreninde konuşan CHP Grup Başkan Vekili CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel;" Özgür Özel: “Çok coşkulu bir gün geçirmeyi düşünürken bu büyük ailenin Gördes’teki değerli başkanı ve onun yıllarca partimize emek veren kadın kolları başkanımızı hakka yolladık. Acımız büyük, keyfimiz yerinde değil. Zaten memlekette yüzlerin güleceği, hepimizin içinin rahat edeceği bir atmosferde değil. Her geçen gün memleketin bir ucundan bir olumsuz, bir ucuza ölüm haberi okuduğumuz günlerden geçiyoruz. Ekonominin kötülüğüne dayanamayan, işi olmadığı için ailesine aş götüremeyenlerin intihar haberiyle sarsılıyoruz. İnsanlar, vekillerinin linç edilmeye çalışıldığı, sevgisiz, nefret dolu ve bu ülkeye birlik ve beraberlik vaat etmesi gerekenlerin kutuplaşma siyasetine devam ettiğini üzülerek görüyorlar. Onların kutuplaştırmasına karşı vatandaşı kucaklaştırmak bizim görevimiz.

AKHİSAR, TÜRKİYE’DE KIRILMADIK REKOR BIRAKMAYACAK

Akhisar, üye sayısındaki artışta rekor kıracak. Yeni kadın üye kazanma konusunda Akhisar rekoru kimseye bırakmayacak. Akhisar’ın önüne yeniden sandıklar geldiğinde hiç şüphe yok ki Akhisar sadece Manisa’da değil Türkiye’de kırılmadık rekor bırakmayacak.
 
MHP VE AKP’NİN OY TOPLAMI YÜZDE 40 NOKTASINDA

Yapılan bütün anketler, her ay Recep Tayyip Erdoğan görevini nasıl yapıyor sorusuna yüzde 68-70’lerde iyi yapıyor oranını görmüş olan Erdoğan, her ay gerileyerek bu ay yüzde 40 seviyesine gelmiş durumda. MHP ile AKP’nin oy toplamı yine yüzde 40 noktasında. Kendi koydukları yüzde 50 artı 1’lik çıtayı aşmalarının mümkün olmadığı süreçteyiz. Artık herkes bu ülkeyi onlara yönettirmeyeceğiz diyor. Bu ülkeyi kimin yönetmeyeceği belli gelecek seçimden itibaren bu ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan, kibirli damadı, diğer damadı, kızları, oğulları ve yakın çevresi yönetmeyecek. Bu ülke bir ailenin ve bir çıkar çevresinin lehine değil halkın, milletin lehine yönetilecek. Millet kim yönetsin diye bakıyor, buradaki en iyi seçenek Cumhuriyet Halk Partisi. 

CHP YÜZDE 33’LERİ AŞTI

Şimdi Genel Başkanımızın güven tazeleyeceği bir kurultaya doğru gidiyoruz. Onu da atlattıktan sonra önümüzdeki süreç Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara yürüyüş sürecidir. Partimiz tarihinin anketlerde en yüksek oy oranındadır. Bugüne kadar hiçbir ankette gördüğümüz sonuç bugünkü sonuç değildir. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 33’leri aştı. Hedef gelecek seçimde rahmetli Ecevit’in yakaladığı oranları yakalamak hiç değilse yaklaşmak. İttifak ortaklarımızla birlikte 50’lerin çok üzerinde bir oyla, seçim gecesi acaba çalarlar mı endişesi duymadan açık farkla ve inşallah davul ve zurnayla CHP’nin ve ittifak ortaklarının iktidarına doğru yürüyoruz. 

DÜNYADAKİ EN GARİBAN 10 ÜLKE TEK ADAMLA YÖNETİLİYOR

Bu ülkenin başına bir daha diktatör ve meraklıları gelmesin diye tek adamlar gelmesin diye yargı bir kişinin talimatıyla olmasın diye hakkı yenen hakkını aradığında hakim karşısında vicdanına göre karar verebilsin diye meclis tek adamın hegemonyasından kurtulsun milletvekilleri yeniden milletin vekili olabilsinler diye bu ülkede yeniden demokratik parlamenter sistemi inşa edeceğiz. Bugün 8 bin dolarlara gerilemiş milli gelirin tek sorumlusu tek adam rejimidir. Dünyadaki en gariban on ülke ya başkanlıkla ya da yarı başkanlıkla ama kuvvetler ayrılığının olmadığı tek adam rejimleriyle yönetilmektedir. O tek adamlar zengindir, sarayda otururlar. Aileleri zengindir, bütün ihaleleri alırlar ama halk yoksuldur. 

BU ÜLKEDE FAKİR KALMAYACAK

Ama dünyanın en gelişmiş en zengin ülkesinin dokuzu parlamenter sistemde yönetilmektedir. Bir tanesi başkanlıktır o da iki eyaletten müteşekkirdir. Bize örnek olamaz, böyle bir bölünme, eyaletlere ayrılma Türkiye’de olamaz. En zengin 10 ülkenin olduğu gibi güçlü bir parlamenter sistem Türkiye’yi zenginleştirecektir. Önümüzdeki seçimden sonra güçlendirilmiş bir parlamenter sistemle yüzünü batıya dönmüş, çağdaşlaşmaya dönmüş, kurucu liderinin söylediği gibi onları aşma hedefinde olan Türkiye, Avrupa Birliği hedefini önüne koyacak. Bu ülkede fakir kalmayacak, orta gelirliler zenginleşecek ama o en zenginlerin elindekiler alt tabaka tarafından eşit paylaşılacak. Elbette servet düşmanı olmayacağız ama bir ülkenin çöpten makarna topladığı birilerinin 90 nesil sülalesine yetecek parayı yurtdışında istiflediği bir düzene teslim olmayacağız. Geldiğimizde başta rafineriler, Telekom şirketleri, sanayi yatırımları peşkeş çekildikleri yerden yeniden kamuya kazandırılacak. Yandaşlara peşkeş çekme, Katarlılara teslim olma süreci bitecek. Bir gün sizler Akhisar’daki otoyola gidecek o otoyolun milletin cebindeki parasını alan gişeleri balyozlarla hep beraber kıracağız. Bir gün Sabiha Gökçen Havaalanından uçak kalkacak. O uçak Katarlılardan gelen uçan saray, rüşvet olacak. İçine Katarlıların, bütün komutanların, bütün mühendislerini, bütün işçilerini dolduracağız ve Katarlılara kimseden alınacak rüşvet uçağımız yok. Alın uçağınızı gidin, tank palet fabrikası da bizimdir diyeceğiz. 

YARINLARIMIZ DAHA ZENGİN OLACAK

Biz korkutulmaya çalışılan bir parti olarak saraydan da onun kaba kuvvete sarılan fedailerinden de korkmuyoruz ama bizim iktidarımızdan bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren kimse korkmasın. Yarınlarımız daha zengin olacak. Çocuklarımız için her şey çok daha güzel olacak ama yakın çevresindeki asalaklar korksunlar milletin malı millette kalacak. Söz veriyorum. 

YÜRÜYÜŞÜMÜZ İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜDÜR

Akhisar’daki gibi Manisa’da da yeni üye seferberliği çok önemli, gençlerimize, kadınlarımıza kapılarımızı açalım. Partimizin birlik ve beraberliği önemli, geçmişteki bütün tartışmaları bir kenara bırakalım. Bundan sonraki yürüyüşümüz iktidar yürüyüşüdür. Biz Akhisar’dan alnımız açık, başımız dik sesleniyoruz. Korkma Manisa, korkma Türkiye yarınlarımız bugünlerimizden çok daha güzel olacak" dedi.

Daha sonra CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri A. Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, Akhisar Belediye Başkanı Ecz. Besim Dutlulu, CHP ilçe başkanları ile birlikte yeni açılışı yapılan Şemsiye Cafe'ye giderek hayırlısı olsun ziyaretinde bulundular.